'NU E Steaua', scandarea care l-a ajutat pe Sumudica la FRF: Radoi, crucificat, Sumi a prins 1 pauza 2 final! Comisiile, comedie ca-n Atletico Textila

Marius Sumudica Mirel Radoi Pariuri Steaua Opinii
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2016, 10:55
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2016, 11:13

Oare ce s-ar fi intamplat daca in locul lui Marius Sumudica ar fi fost Laurentiu Reghecampf?

ProTV lanseaza joi Atletico Textila, serialul inspirat din comedia fotbalului romanesc. Noi pariem ca viata bate filmul!

Un episod de un comic fermecator s-a petrecut ieri la incruntatele comisii ale federatiei. Sumudica n-a fost supendat 6 luni, ci doua, si nu acum, ci in sezonul viitor.

Pedeapsa va fi impartita probabil in saptamani, pe care Sumudica va avea voie sa si le aleaga in pauzele prilejuite de meciurile echipei nationale sau la cate o deplasare pe care antrenorul Astrei nu va dori sa o onoreze.

Culmea e ca in toata povestea Sumudica pare cel mai normal personaj. A pariat, a gresit, a recunoscut, s-a dus la Federatie sa vorbeasca despre asta, a ramas calm si carismatic in fata presei, deschis oricand sa abordeze subiectul. Un excelent actor!

In lipsa unei presiuni mediatice (unii jurnalisti cu voci groase au ignorat pur si simplu subiectul, altii au dedicat adevarate ode omului care chiar are sanse sa rapuna, in sfarsit, balaurul Steaua), Federatia a balbait un “1 pauza, 2 final” de toata frumusestea.

Tragic este ca regulamentul Federatiei are reguli pentru toata lumea. Sunt articole care se anuleaza intre ele si “bis”-uri pregatite sa intervina la nevoie. Prietenii stiu de ce!

Articolul 60 vorbeste de o suspendare de 2 ani si o amenda de 300.000 de lei pentru pariori, in timp ce articolul 60 bis face pace cu “o luna-doua de suspendare”. Detalii AICI si AICI

Fascinanta solidaritate cu care a fost imbratisat Sumudica a facut ca acest scandal de pariuri sa fie doar o adiere placuta de luna martie in comparatie cu furtuna care l-a maturat pe Radoi in vara de pe banca Stelei.

Comisiile au cautat atunci in regulament un “bis” care sa ii interzica lui Radoi chiar si sa zambeasca la golurile Stelei atunci cand vede meciurile din inaltul tribunelor.

Radoi a primit un sut violent si a plecat speriat la scoala.

Marius Sumudica poate zambi linistit, satisfacut de dulcele gand ca “nu e Steaua”.

Federatia, cu toate comisiile si departamentele de facut revolutii “burlesciene”, a ratat inca o sansa sa ne arate ca exista. Cei 4 pariori descoperiti de vigilenta FRF - Flavius Stoican, Nicolo Napoli, Mihai Costea si Marius Sumudica – isi vad linistiti de treaba.

Comedie sau poate Sumudica a facut cinste la Casa Fotbalului cu un mic procent din cei 80% despre care vorbea? :)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!