Becali, pus sub acuzare pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului! UPDATE | Becali poate scapa cu o amenda penala. Scenariul cel mai greu: intre 1 si 6 ani de inchisoare

Live Blog

Becali, pus din nou sub acuzare

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2016, 10:43
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2016, 14:55

Gigi Becali, patronul Stelei, s-a prezentat in aceasta dimineata la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar de coruptie.

14:53 09 Mar

Becali, care mai are un an si jumatate de pedeapsa din condamnarea pe care a ispasit-o pe penitenciarul Poarta Alba, are si sansa de a scapa mai usor din acest dosar.

Patronul Stelei ar putea scapa cu o amenda penala in urma acuzarii de marturie mincinoasa.

11:56 09 Mar

UPDATE | "Acuzatia asta a lor e de abuz in serviciu. In abuz in serviciu nici nu conteaza ce spun eu, conteaza ce zic actele. Totul se demonstreaza prin acte. Ce adevar pot sa stiu eu ca sa schimbe stampila statului roman?

Nu am cum sa mint eu, pentru ca sunt acte acolo. Infractiunea se va dovedi prin acte, nu prin declaratiile mele.

Reclamatia mea a fost pe prejudiciu. Prejudiciu nu-l stabilesc eu, ci evaluatorul", a spus Becali si la iesirea din sediul DNA.

11:56 09 Mar

UPDATE | Gigi Becali a izbucnit in momentul in care a fost pus sub acuzare, declarand: "Nu pot sa spun ceva ce nu-mi aduc aminte doar pentru ca asa vrea DNA-ul".

11:55 09 Mar

UPDATE | Becali a fost pus sub acuzare de DNA pentru favorizarea infractorului si marturie mincionoasa. Potrivit Codului Penal, aceste infractiuni ii pot aduce intre 1 si 6 ani de inchisoare.

11:55 09 Mar

Gigi Becali a fost chemat la DNA pentru a da declaratii in dosarul in care este anchetat Puiu Popoviciu. El a afirmat ca a fost citat in legatura cu mai multe declaratii referitoare la controversarul om de afaceri.

Becali a facut in 2006 un denunt pe baza caruia procurorii au demarat o ancheta in cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, judecat in legatura cu retrocedarea a doua terenuri din zona Baneasa.

Luna trecuta insa, Gigi Becali nu a mai recunoscut denuntul facut, iar acum ar putea fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.

"Sunt chemat in legatura cu acea declaratie a mea cu dosarul lui Puiu Popoviciu. (...) Marturie mincinoasa nu are cum sa fie", a spus Becali la intrarea in sediul DNA.

"Orice as spune eu, orice as declara in acest dosar nu are relevanta, pentru ca plangerea mea este (...) prejudiciu un miliard de euro, 500 de euro, terenul meu. Ei au facut o evaluare si au zis ca e 40. Inseamna ca eu nu am stiut. Asta este plangerea mea, dupa care procurorii au anchetat. Ce spun eu nu are relevanta, pentru ca eu nu am cum sa stiu ce stiu procurorul si judecatorul. E pe acte infractiunea asta, nu pe ce zice Becali", a mai spus Becali.

300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
STIRILE ZILEI

VIDEO PROTVPLUS.RO
„Europa riscă să devină o trambulină pentru un război”. Rusia trece din nou la amenințări
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!