Liga Natiunilor CONMEBOL UEFA Nations League

Naționalele din America de Sud se alătură Ligii Națiunilor! România va putea da peste Argentina sau Brazilia

Cele 10 naționale afiliate CONMEBOL vor concura alături de cele mai bune formații din Europa, în Liga Națiunilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 19:25
Data actualizarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 19:26

Cele zece selecţionate afiliate la Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) vor juca în Liga Naţiunilor începând din 2024, a afirmat fostul mare fotbalist polonez Zbigniew Boniek, vicepreşedinte UEFA, pentru presa din ţara sa, scrie vineri ziarul spaniol AS.

Naționalele din America de Sud se alătură Ligii Națiunilor! 

"Aceasta este ultima Ligă a Naţiunilor în acest format", a declarat Boniek într-un interviu pentru Meczyki, după ce joi a avut loc tragerea la sorţi a grupelor ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţiunilor.

"Noi am avut o întâlnire cu CONMEBOL, confederaţia ţărilor din America de Sud. Începând din 2024, echipele de pe acest continent se vor alătura competiţiei", a spus Boniek, potrivit Agerpres.

La Liga Naţiunilor, care a avut prima ediţie în sezonul 2018-2019, participă cele 55 de selecţionate afiliate la UEFA. Câştigătoarea ediţiei inaugurale a fost Portugalia, în timp ce a doua ediţie s-a încheiat în toamna acestui an cu victoria Franţei.

Meciurile contând pentru ediţia 2022-2023 vor începe în iunie 2022.

Echipa României va evolua în Grupa a 3-a, alături de Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru, în Liga B a ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţiunilor.

Selecţionatele din America de Sud vor juca în cele mai puternice două ligi ale Ligii Naţiunilor.

Potrivit lui Boniek, cele mai bine şase clasate echipe din America de Sud vor juca în Liga A, cea mai puternică din cele patru divizii ale Ligii Naţiunilor, iar celelalte patru echipe din zona CONMEBOL vor evolua în Liga B, a doua ca valoare.

Numărul echipelor din Ligile A şi B va creşte de la 16 la 22, respectiv 20, a indicat fostul preşedinte al Federaţiei poloneze de fotbal.

Potrivit ESPN, toate meciurile vor avea loc în Europa.

UEFA și CONMEBOL, replică pentru FIFA

Un turneu cu participarea naţionalelor din Europa şi America de Sud ar însemna o concurenţă semnificativă pentru planurile FIFA referitoare la o Cupă Mondială bienală, cu care UEFA şi CONMEBOL nu sunt de acord, şi ar pune probleme în ce priveşte calendarul competiţional.

Vestea despre modificările aduse Ligii Naţiunilor vine după ce UEFA şi CONMEBOL au anunţat miercuri că au reînnoit un memorandum de înţelegere între cele două organizaţii până în anul 2028 şi au extins domeniul său de aplicare.

Ca parte a extinderii acestui memorandum de înţelegere, câştigătoarea EURO 2020 şi cea a ediţiei 2021 a Copei America, Italia şi Argentina, se vor întâlni într-o aşa-numită "Finalissima" la Londra în iunie 2022.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!