EXCLUSIV „E o grupă ușoară!” Ionuț Lupescu susține că România ar trebui să se califice fără probleme la Euro 2024

Ionut Lupescu Echipa Nationala EURO 2024 Nationala Ionuț Lupescu
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Octombrie 2022, 16:40
Data actualizarii: Duminica 09 Octombrie 2022, 16:49

România a fost repartizată în grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, în preliminariile Euro 2024, iar Ionuț Lupescu este de părere că tricolorii au șanse importante să ajungă la turneul final.

Fostul internațional cu 74 de meciuri în tricoul naționalei este de părere că România nu ar trebui să aibă emoții în Grupa I.

„Cred că e o grupă foarte accesibilă, foarte bună. Eu cred că se poate obține calificarea din această grupă. Elveția e o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni care joacă în campionate puternice și la echipe puternice. Părerea mea e că este o grupă ușoară, adică ar trebui să ne calificam”, a spus Ionuț Lupescu pentru SPORT.RO.

Întrebat dacă România are șanse să se bată la primul loc, Lupescu a spus că cel mai bine ar fi să nu ne facem iluzii, ca să nu trăim deziluzii.

„Noi sperăm de opt ani la ceva, dar mai bine să nu mai sperăm. Să nu ne facem iluzii ca să nu avem deziluzii, parafrazându-l pe Emeric Ienei.

Toate echipele au aceleași șanse. Nici în Andorra nu este ușor, joci pe un teren artificial. La cum a arătat naționala în utimele meciuri, ar trebui să ne temem și de Andorra/ Nu știu dacă trebuie să ne temem de Andorra. Trebuie să ne temem de noi dacă nu suntem în stare să facem un lot în așa fel ca să jucăm la câștig orice meci”, a mai spus Ionuț Lupescu.

Cum arată grupele din preliminariile Euro 2024

În urma tragerii la sorţi au rezultat şapte grupe de câte cinci echipe şi trei grupe de câte şase:

Grupa A: Spania, Scoţia, Norvegia, Georgia, Cipru;

Grupa B: Olanda, Franţa, Irlanda, Grecia, Gibraltar;

Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta;

Grupa D: Croaţia, Ţara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia;

Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Rep. Moldova;

Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia;

Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania;

Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazahstan, Irlanda de Nord, San Marino;

Grupa I: Elveţia, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra;

Grupa J: Portugalia, Bosnia-Herţegovina, Islanda, Luxemburg, Slovacia, Liechtenstein.

La tragerea la sorţi s-au aflat în urne 53 de echipe reprezentative, mai puţin Germania (calificată din oficiu din postura de organizatoare) şi Rusia (exclusă din competiţii). Turneul final al EURO 2024 va avea loc în perioada 14 iunie-14 iulie 2024.

Conform procedurii UEFA, următoarele împerecheri nu au fost posibile: Armenia - Azerbaidjan, Belarus - Ucraina, Gibraltar - Spania, Kosovo - Bosnia-Herţegovina, Kosovo - Serbia.

În plus, pe considerente ce ţin de climă, nicio grupă nu poate conţine mai mult de două echipe din următoarea listă: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia.

Alte restricţii ce ţin de distanţele prea mari au fost activate pentru grupele în care se regăsesc Kazahstan, Azerbaidjan şi Islanda.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 din Germania se vor disputa în perioada martie - noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre selecţionatele calificate (primele două clasate din fiecare grupă). Alte trei reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Ligii Naţiunilor, în martie 2024.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!