VIDEO EXCLUSIV Românul care a jucat în naționala Ungariei îl contrazice pe Stoichiță! Care e diferența între fotbalul maghiar și cel românesc

Vasile Miriuță nu este de acord cu cele afirmate de directorul tehnic al Federației Române de Fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Octombrie 2022, 12:44
Data actualizarii: Sambata 08 Octombrie 2022, 12:50

Într-o intervenție la emisiunea ”Ora exactă în sport” de la PRO ARENA, antrenorul Vasile Miriuță, fost internațional maghiar în primii anii de după 2000, l-a contrazis pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, care a declarat că ”fotbalistic vorbind, nu cred că e o așa mare diferență între noi și unguri”.

Vasile Miriuță are 9 meciuri și 1 gol la naționala Ungariei

”Diferența e că ei cam bagă bani în fotbal, în sport, tot ce e la ei, diferența e că, din păcate, noi nu am făcut asta în ultimii 10 ani sau 15 ani. O diferență e”, a replicat Miriuță la PRO ARENA.

Vasile Miriuță, în prezent director tehnic la Minaur, în Liga 2, a ajuns în 2020 la Baia Mare, fiind mai întâi antrenor principal, după ce le pregătise în ultimul deceniu pe CFR Cluj, Energie Cottbus, Dinamo, Kisvarda sau FC Hermannstadt.

Ca fotbalist, el a debutat la Baia Mare și s-a remarcat apoi la Dinamo și Gloria Bistrița, jucând ulterior numai în străinătate, în Ungaria, Franța și Germania (inclusiv în Bundesliga).

Între 2000 și 2003, Miriuță a bifat 9 meciuri pentru naționala Ungariei, înscriind și un gol.

Ce a declarat Mihai Stoichiță

”Nu ar fi rău cu Ungaria, eu zic că ar fi bine cu Ungaria. Nu e vorba numai de motivație, dar nu cred că este mare diferență între noi și unguri, chiar dacă ei în ultima vreme au avut performanțe mai bune decât noi. Fotbalistic vorbind, nu cred că e o așa mare diferență între noi și unguri”, a declarat Mihai Stoichiță înaintea plecării la tragerea la sorți pentru Euro 2024.

Naționala Ungariei a fost, până în ultima etapă și cu Adam Lang (ex-CFR Cluj) integralist, lider în Liga A a Ligii Națiunilor, în ”grupa morții”, cu Anglia, Germania și Italia, în timp ce România a retrogradat în Liga C dintr-o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!