edward iordanescu Echipa Nationala preliminarii euro 2024 Nationala

„E momentul să ne ridicăm nivelul!” Prima reacție a lui Edward Iordănescu după tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2024! Mesajul pentru jucători 

Naționala României și-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European din 2024. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 09 Octombrie 2022, 15:16
Data actualizarii: Duminica 09 Octombrie 2022, 15:17

„Tricolorii” fac parte din Grupa I, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, grupă considerată ca fiind accesibilă pentru câteva nume importante din fotbalul românesc. La tragerea la sorți de la Frankfurt au participat Edward Iordănescu, selecționerul naționalei, alături de Răzvan Burleanu, președintele Federației, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic. 

La finalul ceremoniei, Edward Iordănescu (44 ani) a vorbit despre tragerea la sorți și deși a ezitat să ofere un pronostic, a oferit un mesaj de încredere, punând din nou accent pe ultimele două meciuri ale naționalei, remiza cu Finlanda, scor 1-1, și victoria cu Bosnia, 4-0. 

Primele declarații ale lui Edward Iordănescu după ce România și-a aflat adversarii

„Nu pot să mă pronunț dacă grupa este accesibilă, dar pot spune că privim cu încredere și cu optimism. Este momentul să ne ridicăm nivelul, să ne capacităm și lucrurile bune din ultima perioadă, în special de la acțiunea din septembrie, să le ducem la alt nivel, să păstrăm ce a fost bine, să continuăm dezvoltarea și să arătăm o mentalitatea solidă. 

Fiecare joc în parte - este totuși, o grupă echilibrată - trebuie să-l pregătim cât mai atent, să fim eficienți și să adunăm puncte. Toți privim cu speranță spre EURO”, a declarat Edward Iordănescu la Prima TV. 

Edward Iordănescu a analizat adversarii naționalei României 

Ulterior, selecționerul a analizat echipele cu care naționala României se va confrunta, punctând că Elveția este echipa cea mai completă din toate cele cinci. 

„Înainte de toate, e o grupă din care poți aduna puncte, dar poți și să pierzi. E o grupă echilibrată. Elveția pare cea mai completă echipă, pe care o cunoaștem destul de bine. Va urma o perioadă complexă de monitorizare, analiză, dar în linii mari cunoaștem echipele și parcursul lor din ultima perioadă.

Cu Israel ne-am întâlnit recent și am lăsat o impresie bună. E o echipă care are în componență jucători care evoluează în momentul de față în Champions League, alături de Maccabi. Să nu uităm disputa Craiova - Beer-Sheva, o echipă cu calitate individuală, care a produs rezultate bune în ultima perioadă.

Kosovo are un parcurs bun, este o echipă în creștere. Am văzut ce dificultate a avut CFR în jocul ei din Conference (n.r.- cu Ballkani). Chiar vorbeam cu delegația din Cipru - ei au pierdut, 1-5 - și ne-au spus să fim în gardă, că este o echipă care le-a pus probleme, cu foarte mare calitate.

Și Belarus a produs surprize, va fi o provocare, dar cel mai important este să ne uităm la ce avem de făcut noi, să arătăm bine, competitiv, să ne ridicăm nivelul și să avem speranță. Cu speranță și încredere, restul putem produce în timp”, a adăugat selecționerul. 

Mesajul transmis de Edward Iordănescu jucătorilor 

Totodată, Edward Iordănescu a avut și un mesaj pentru jucătorii săi, cărora le-a transmis că trebuie „să strângă rândurile”. 

„Avem de produs o calificare, asta îi lipsește suporterului român, celor implicați în fenomen. Dau un mesaj puternic către băieți, trebuie să strângem rândurile! Până la debutul oficial în campanie, jucătorii trebuie să facă eforturi majore și să se impună acolo unde sunt. Să joace cu eficiență joc de joc, iar la echipa națională să vină cu un tonus bun, încredere și moral. 

Depindem de starea lor de moment, avem nevoie ca jucătorii să lupte pentru pozițiile lor la club, iar la națională să dea tot ce au mai bun. În septembrie au arătat semne bune, lucrurile astea ne dau speranță”, a mai spus Iordănescu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!