Vlad Chiricheș, la EURO 2024? Verdictul dat de Ilie Dumitrescu

Vlad Chiriches FCSB Romania Nationala Vlad Chiricheș / Foto: Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 20:15
Data actualizarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 20:17

Edi Iordănescu pune la punct ultimele detalii înainte de participarea echipei naționale a României la EURO 2024.

Vlad Chiricheș, fostul căpitan al ”Tricolorilor” a revenit după accidentare, iar multe voci importante din fotbalul românesc se întreabă dacă fotbalistul FCSB-ului ar trebui convocat la turneul final.

Ilie Dumitrescu: ”Vlad Chiricheș poate fi luat în calcul pentru turneul final!”

Ilie Dumitrescu este de părere că Vlad Chiricheș ar putea fi luat în calcul pentru EURO 2024, însă totul depinde de felul în care fostul căpitan al echipei naționale va evolua la FCSB până la finalul sezonului în curs.

Chiricheș este proaspăt revenit după o accidentare de durată, iar Ilie Dumitrescu susține că, deși experiementatul fundaș central poate evolua la un nivel bun în Superliga României, situația ar putea fi complet diferită la nivelul la care se va juca la EURO 2024.

E nevoie de continuitate până la final, nu a jucat de foarte mult timp, dar are experiență, pentru Liga 1 se descurcă, pentru Liga 1 arată bine. Totuși, diferă competiția. Poate fi luat în calcul pentru turneul final și Chiricheș, dar competiția internă este la un alt nivel.

Arată bine, își face treaba, dar am văzut foarte mulți jucători din Liga 1 care sunt la cel mai înalt nivel aici, dar în momentul în care joacă în cupele europene nu au același randament și la fel s-a demonstrat și la echipa națională”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Mihai Stoichiță: "Chiricheș, cel mai bun de pe teren. De ce să nu fie la EURO? Sigur îi atrage atenția lui Edi"

Stoichiță a declarat după meciul câștigat de FCSB în fața Farului că Vlad Chiricheș se află în vizorul selecționerului Edi Iordănescu și ar putea fi chemat pentru turneul final din Germania, chiar dacă nu a mai jucat de doi ani sub tricolor. 

"Chiricheș a fost impecabil ieri (n.r. în meciul cu Farul). A dat echilibru apărării. El dirijează și din modul în care se plaseză în teren, nu doar din gură. Chiricheș a fost omul care a asigurat echilibru în apărare în fața lui Louis Munteanu și a celorlalți. El a blocat majoritatea atacurilor și prin acțiunile individuale și modul în care a construit. Vreau să-l felicit pentru acest fapt. Vreau să-l felicit că a rămas după meci să facă o alergare ușoară. E profesionist, are experiență multă și a fost la echipe la care a învățat ceva. Se comportă ca un profesionist.

Chiricheș a fost cel mai bun de pe teren. FCSB n-a avut un joc reușit, trebuie să fim foarte sinceri. A fost un joc în care a suferit, dar Chiricheș i-a învățat să sufere. Chiricheș simte că oricând Florinel sau Olaru pot avea o sclipire, iar el a asigurat baza acestei victorii. E o victorie care vine în urma unei faze împotriva cursului joc.

Hai să ne raportăm cum s-a prezentat ieri. El nu mai joacă acum cu orice echipă din campionat, ci cu cele mai bune, care se bat la titlu. Dacă va continua așa, de ce nu (n.r - de ce să nu fie la EURO)? Sigur o să-i atragă atenția lui Edi. Dacă poate să prindă lotul de EURO? Bineînțeles, dacă merge la nivelul ăsta. Să fie foarte clar. Eu am mai zis, orice jucător care joacă bine în România e pasibil de selecționare", a spus Mihai Stoichiță, la Fanatik.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!