Vlad Chiricheș, îndemnat să se retragă de la echipa națională: „Cu el am avut cele mai proaste rezultate din istorie!” 

Vlad Chiriches Cremonese Echipa Nationala Gica Popescu Nationala Vlad Chiricheș
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 08:20
Data actualizarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 08:22

Fostul lider al „Generației de Aur” consideră că Vlad Chiricheș nu mai poate ajuta prima reprezentativă.

Vlad Chiricheș (33 ani) a revenit pe teren chiar în partida contra fostei sale echipe, Napoli, din etapa a 22-a din Serie A. Însă, românul nu a putut să o ajute pe Cremonese să evite înfrângerea, care a pierdut cu 0-3 și s-a afundat pe ultimul loc în clasament, cu doar 8 puncte acumulate. 

Gică Popescu este de părere că Vlad Chiricheș nu mai poate ajuta echipa națională

Chiar dacă a devenit apt pentru meciurile echipei naționale din martie, cu Andorra și Belarus, din preliminariile Campionatului European din 2024, Gică Popescu (55 ani) este de părere că forma actuală a lui Vlad Chiricheș nu-l mai recomandă pentru prima reprezentativă. Totodată, președintele Farului Constanța face o paralelă cu stoperii pe care-i avea România în perioada „Generației de Aur”. 

„Sincer, eu nu ştiu care sunt fundaşii centrali la naţională. Băi, cei doi fundaşi centrali, titulari la naţională... nu ştiu să aleg doi. Să nu îţi vină în cap doi fundaşi, ăştia doi, Belodedici, Popescu, Prodan... Îi ştiai, îi visai. 

(n.r. îl avem pe Chiricheş) Chiricheş, fundaş central... după cum a jucat în ultima perioada, a fost căpitan la naţională. Şi el a avut în ultima perioadă evoluţii foarte proaste la naţională, doar cu numele că joacă în Italia. Eşti căpitanul naţionalei, trebuie să fii stâlp.

Dar, cu tot respectul pentru Chiricheş, nu a avut o evoluţie foarte bună în ultimele meciuri la naţională. Dacă mă uit în spate, sunt foarte mulţi jucat de foarte mulţi ani în naţională.

Şi, cu ei, naţionala a avut cele mai proaste rezultate din istorie. Dacă toţi vreţi să mergeţi înainte, vreţi să schimbaţi ceva”, a declarat Gică Popescu pentru Orange Sport.

Mesajul lui Vlad Chiricheș după Napoli - Cremonese 3-0 

„În sfârşit, m-am întors după accidentare şi sper să continui să joc la cel mai bun nivel al meu şi să joc mereu pentru a ajuta echipa. Acum va trebui să ne gândim să ridicăm capul la următoarele partide, să jucăm meciurile cu încredere şi să câştigăm cât mai curând posibil ca să obţinem un impuls suplimentar. Dacă credem în salvarea de la retrogradare? Sigur, dacă nu ai un obiectiv, eşti mort. Rămânem în picioare şi cu capul sus”, a declarat Vlad Chiricheș la finalul meciului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!