Nationala

Vedenii fericite. Leo Badea scrie după Germania - România 2-1

Nu reușesc încă să mă dezmeticesc. Arbitrul turc Cuneyt Cakir arată punctul cu var și tot VAR (s-a potrivit așa ca să rimeze) anulează decizia turcului. Visez sau nu? Se poate întâmpla așa ceva în Germania – România în anul 2021?

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Octombrie 2021, 08:30
Data actualizarii: Sambata 09 Octombrie 2021, 10:18

Ireal dar adevărat. Oare ce se alegea de meciul ăsta dacă nu exista VAR la această partidă? O decizie împotriva Germaniei la ea acasă este ceva împotriva firii.

Se spun tot felul de prăpăstii despre VAR, dar uite că există și pentru noi, cei amărâți, o speranță. Speranta de a fi judecați de la egal la egal cu forțele mondiale.

  • Germania - România

Cum este posibil ca un turc să arbitreze Germania-România? Nimeni de la FRF n-a sesizat uriașa gafă a celor de la UEFA? Cineva la FRF doarme. Cine doarme doar Burleanu știe. Chiar suntem luați de proști? Păi nu este evident că în Germania este o mare comunitate de turci? Dacă FRF și UEFA nu au aflat, le spunem noi că sunt doar două țări pe planeta noastră cu indicații la aeroport în limba turcă.

Germania și, firește, că Turcia. De ce? Pentru că sunt foarte mulți turci în Germania. Această delegare face parte din așa-numitele amănunte rușinoase și dorite prin care UEFA ajută granzii.

Sunt mulți cei care l-au contestat mereu pe Ianis de parcă are el o vină să fie fiul lui Hagi – Regele fotbalului românesc. Toate discuțiile răutăcioase și adesea bolnăvicioase și comparațiile între tată și fiu au fost zdrobite de Ianis.

În meciul cu Germania, Ianis a demonstrat că are o voința tare ca inima unui stejar. Ce mai vreți, fraților? Urechi lui Rudiger cu dreptul, șut si gol cu stângul. Cui? Tocmai lui ter Stegen!

Barcelona își caută portar deja. Robusta poftă de a demonstra că și el e tot un Hagi a făcut ca Ianis, printr-o evoluție remarcabilă, să ne arate că a moștenit ceva de la Gică. Mentalitatea de învingator. Modest, ca și Gică, a spus supărat fiind pentru că a părăsit prea devreme și mai ales infrânt terenul, PENTRU ROMÂNIA, MEREU! La Hamburg, pe Volkspark Stadion, a strălucit o stea. Ianis Hagi.

Pe lângă realele câștiguri ale meciului - și mă gândesc la Rațiu, care și-a câștigat cu Germania postul de titular ca fundaș dreapta, Rus sau Hagi -, trebuie să-i dăm lui Niță ce-i al lui. Tot respectul pentru Florin pentru că și datorită lui frumoasa flacără de nădejde că putem reveni unde am fost cândva a renăscut în inimile noastre.

De remarcat și spiritul de echipă și unitatea băieților. În acest meci, deși au plecat învinși de pe teren, cred cu tărie că România a terminat câștigătoare. Am câștigat o echipă. Am câștigat, în cele din urmă, un selecționer. Nu ne rămâne decât să-i sprijinim și să-i susținem. Acum avem pe cine!

Recunosc că fac parte din categoria jurnaliștilor care îl apreciază pe Rădoi. Am fost fanul jucătorului și mă simt vrăjit de discursul lui si de mentalitatea lui ca antrenor. Ceva trebuie să-i transmit. Bănuiesc că pierde cel puțin 15 minute în fiecare zi să-și facă freza aia imposibilă. Pe vremuri i se spunea boldenească. Nu-mi permit să-i cer să renunțe la ea, dar o rugăminte tot pot avea. Daca vrea să-i lase barba să ia exemplul lui Marica!

Ciprian, în afara faptului că este îmbrăcat parcă de la cele mai tari case de modă de la Paris, barba lui este foarte îngrijită și foarte atent tunsă. Și mai am ceva de reproșat. Pe banca aia a României este un bărbat care ar trebui să poarte pe umerii lui poverile viitoarelor mari succese și nu un puștan care de emoții că nu știe tabla înmulțirii îsi roade unghiile.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies