Nationala

Jean Vlădoiu: "Cu dăruirea și curajul din meciul cu Germania, mergem fără probleme la baraj!" 

România va înfrunta Armenia, astăzi, de la ora 21:45, pe Stadionul "Steaua", partida urmând să fie în direct la PRO TV, VOYO și livetext pe www.sport.ro.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2021, 18:08
Data actualizarii: Luni 11 Octombrie 2021, 18:41

Jean Vlădoiu (52 de ani), președintele lui FC Argeș și fotbalist cu 28 de selecții și două goluri pentru echipa națională, între 1992 și 2000, a lăudat prestația "tricolorilor" din meciul cu Germania. El crede că o evoluție la fel de consistentă în ultimele trei meciuri rămase de jucat în grupă preliminară, ne asigură fără probleme locul secund și șansa de a lupta pentru calificarea la CM 2022.  

"Băieții au avut o evoluție foartă bună cu Germania. După mult timp, am văzut o echipă națională jucând cu mult curaj, cu multă dezinvoltură. Au pus presiune pe adversar, chiar dacă am întâlnit unul foarte puternic. Pentru mine, Germania rămâne o echipă de top 5 în Europa. Știm diferența existentă între Germania și România, dar cred că băieții s-au autodepășit. Din păcate, am fost la mică distanță de a obține un punct important.

"Ca simplu suporter nu am ce să reproșez 'tricolorilor' "

Ca simplu suporter, nu am ce să reproșez 'tricolorilor' după acest meci. Am văzut dăruire, am văzut ambiție, am văzut efort în acest meci. Îmi doresc din tot sufletul ca și în această seară să văd aceeași atitudine contra Armeniei. E un meci foarte important pentru noi, dar, dacă vom evolua așa cum am făcut-o contra Germaniei, sunt șanse mari să ne impunem. Germania a fost un adversar de mare valoare, trebuie același curaj și în ultimele trei meciuri rămase. Cred că avem mari șanse să terminăm pe locul al doilea, apoi mai vedem, în funcție de culoar și de adversar. Prioritatea e locul al doilea și nouă puncte din aceste trei meciuri. 

"Mirel a pregătit foarte bine meciul cu Germania"

Așteptările nu au fost foarte mari înaintea meciului cu Germania, credeam că diferența de scor să poate să ia proporții. Dar, după ce Ianis a dat gol și am văzut evoluția echipei, mi-a părut rău că am pierdut. E normal ca Germania să aibă o posesie mai mare, să își creeze mai multe ocazii, să fie mai periculoasă... Sper să avem aceeași încredere meci de meci, de acum încolo.

Nu știu dacă Mirel Rădoi și-a schimbat stilul din ofensiv în unul mai defensiv, dar e cert că am stat mai bine în teren, apărarea a fost mult mai solidă decât la începutul preliminariilor. Am închis bine jocul, uneori i-am și surprins pe nemți, Mirel a pregătit foarte bine meciul. Prima repriză a fost una dintre cele mai consistente văzute de mine în ultimii ani, la nivel de echipă națională. Și am jucat contra Germaniei, o forță mondială. În această seară, aș vrea să fim la fel de concentrați și de inspirați.

"Trebuie să marcam rapid, ca să mutăm presiunea pe Armenia"

Sper să avem și noroc pentru a marca devreme, ca să avem siguranță și Armenia să joace cu presiune pe ea. Dacă e 0-0 târziu în meci, cred că e o situație care convine Armeniei. Sper să fie o presiune a publicului și presiune a echipei pentru ca adversarii să fie stingheriți, să greșească. E greu să joci acasă, mai ales când ești obligat să câștigi. Echipa adversă te așteaptă, nu are ce pierde și joacă speculativ. Armenia are deocamdată și avantajul clasamentului, tăciunele e în mâna noastră. Dar am văzut potențial la echipa națională, jucătorii tineri au mai câștigat experiență și încredere, cred că putem să facem diferența.

În acest moment, suntem clar peste Macedonia, Armenia și Islanda, nu mai zic de Liechtenstein. Mă refer la nivel individual, la valoarea echipei, la campionatul intern, la antrenori, la suporteri, la tradiție, la tot. Dar trebuie să fim concentrați și inspirați și poate e nevoie și de puțin noroc. Macedonia a produs o supriză imensă contra Germaniei, care se afla într-o pasă proastă atunci, fără acele puncte nesperate erau sub noi în clasament, iar în Armenia am avut câteva momente de slăbiciune, speculate de adversar", a spus Vlădoiu pentru Sport.ro.  

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies