Alin Tosca Echipa Nationala Nationala

EXCLUSIV Un nou membru în ”Clubul Retrașilor” de la echipa națională: ”Nu i-am înțeles niciodată”

Alin Toșca (30 de ani) a luat decizia de a se retrage de la echipa națională. Fundașul lui Gaziantep a oferit primele explicații pe pagina Federației Române de Fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 13:35
Data actualizarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 13:49

Prezent în emisiunea Ora Exactă în Sport, fostul internațional Adrian Iencsi a comentat decizia luată de fundașul român. ”Nu i-am înțeles niciodată”, a spus fostul rapidist, făcând referire la fotbaliștii care s-au retras de la națională.

Adrian Iencsi: ”Sincer, nu am înțeles niciodată acest lucru”

„Probabil din cauza unei nemulțumiri. De ce s-ar retrage? Sincer, nu am înțeles niciodată acest lucru, nici când Ștefan Radu a renunțat la echipa națională. Nu i-am înțeles, echipa națională reprezintă totul pentru un fotbalist. Eu cred că naționala reprezintă ceva deosebit pentru orice sportiv, pentru orice fotbalist. 

Nu i-am înțeles niciodată pe acești fotbaliști, pe care eu îi respect. Pe Toșca nu-l cunosc personal, dar mi se pare un băiat serios, cuminte, nu am înțeles de ce ar trebui să renunți cu atâta ușurință la echipa națională când atâția jucători doresc să atingă acest obiectiv, de a juca la națională”, a spus Adrian Iencsi, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Astfel, Alin Toșca le urmează exemplul altor jucători care s-au retras de la echipa națională în ultimii ani, precum Cristi Săpunaru, Ciprian Tătărușanu, Silviu Lung sau Bogdan Stancu.

Toșca își va continua drumul la Gaziantep, echipa pentru care joacă din 2019 și unde a fost antrenat de Marius Șumudică. Fundașul român mai are contract cu turcii până în 2024.

Alin Toșca s-a retras de la echipa națională! Cum a reacționat Edi Iordănescu

“Sunt mâhnit pentru că echipa națională pierde un jucător important. Îl cunosc de mult timp pe Alin, l-am apreciat totdeauna, mi-am dorit cândva chiar să colaborăm la nivel de club și au fost discuții în acest sens. Acum, în mod cert, era un jucător în planurile mele la echipa națională.

Am vorbit cu el în mai multe rânduri despre decizia pe care a luat-o și motivele ei care sunt personale, trebuie să îi respect hotărârea construită în timp.

Îmi doresc foarte mult ca acest moment să producă un efect de creștere a responsabilității pentru toți jucătorii din circuitul naționalei, astfel încât ei să muncească și mai mult, să demonstreze și mai mult prin prestațiile lor la nivel de club că merită să ajungă în lotul României. Ne așteaptă patru meciuri extrem de importante în luna iunie, grupate într-un format fără precedent în ultimele decenii și care ne va solicita la maximum resursele fizice și de concentrare.

Îi mulțumesc lui Alin pentru perioada carierei în tricoul României și nu pot să îmi doresc pentru el decât să fie împăcat, să aibă sănătate și succes în continuarea carierei la nivel de club”, a declarat Iordănescu pentru site-ul oficial al FRF.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!