Mihai Stoica Adrian Vasai Euro U19 Romania U19 Nationala

Selecționerul care l-a înfuriat pe Mihai Stoica: "Debandadă totală! Dacă nu ne faultam singuri, eram la Mondial acum"

Mihai Stoica a avut o reacție dură după ce a văzut modul în care România U19 a părăsit Campionatul European.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 22:07
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 22:06

Tricolorii lui Adrian Văsâi au pierdut toate cele trei meciuri din grupă, contra Italiei (1-2), Franței (1-2) și Slovaciei (0-1), astfel că au încheiat pe ultimul loc și au fost eliminați.

Mihai Stoica, dezamăgit de România U19

România U19 avea nevoie de un egal în ultimul meci, contra gazdei Slovacia, pentru a obține locul 3 și a disputa barajul pentru Cupa Mondială U20, care se dispută anul viitor, în Indonezia. Tricolorii au cedat în minutul 90+5 al meciului, când slovacii au înscris unicul lor gol din faza grupelor.

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a criticat strategia selecționerului naționalei U19, precum și improvizațiile la care a apelat Adrian Văsâi.

"Acum ne-am prezentat lamentabil, din toate punctele de vedere. Slovacia e foarte slabă, foarte slabă echipă! Noi efectiv n-am jucat nimic. Și a fost o debandandă totală. Jucătorii de atac au fost individualiști. Eu spun cinstit. Noi ar fi trebuit să mergem peste Italia să o batem, dar am stat cu fundul în poartă. 

Plus chestia asta, te duci cu improvizații. Nu te poți duce cu doi fundași dreapta, Pârvulescu și Pantea, amândoi promovați, care s-au dus acolo fundași stânga. Și Coubiș, care e fundaș central, fundaș dreapta. Dacă noi nu ne faultam singuri, cred că eram acum la Mondial, în Indonezia", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Slovacia, formația care ne-a învins în ultimul joc din grupă, s-a calificat la CM U20 din Indonezia, după ce a învins la baraj Austria, scor 1-0, meci în care oaspeții au avut trei eliminați.

Mihai Stoichiță: "Fotbaliștii nu pot fi acuzați de nimic"

După ce România U19 a părăsit Campionatul European, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, i-a felicitat pe jucătorii U19 pentru dăruire și a dezvăluit mesajul transmis în vestiar.

"Fotbalul îți aduce astfel de dezamăgiri, nu pot fi acuzați de nimic, s-au dăruit, au încercat să interpreteze ce le-a cerut antrenorul. Probabil fizic nu am fost extraordinar și am cedat pe sfârșitul meciului. Totuși, o echipă care și-a atins un obiectiv care n-a mai fost realizat până acum - accederea la un Campionat European, între cele 8 echipe din Europa.

Au avut o șansă extraordinară de a juca barajul pentru CM. Oricum, i-am felicitat. Am vorbit după meci, capul sus, au avut un parcurs bun, trei turnee bune, unul de calificare, unul de elită în care au reușit să ajungă la acest turneu final. Le-am zis: 'Din păcate, viața de junior s-a terminat pentru voi, acum începe cea de profesionist în care trebuie să confirmați toată încrederea și educația dată de antrenorii voștri până acum'.

Au 19 ani, nu mai sunt copii și locul lor acum este în cadrul ligilor superioare. Va fi mai greu, s-a terminat perioada de învățare și trebuie să fie foarte atenți cum își gestionează viitorul", a mai spus Stoichiță.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!