VIDEO EXCLUSIV Federația fără vină! Stoichiță nu dă înapoi după luna dezastruoasă pentru naționalele României: "Cum să greșim?"

România U19 a încheiat pe ultimul loc grupa de la Campionatul European din Slovacia, după ce a înregistrat înfrângeri pe linie.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Iunie 2022, 12:45
Data actualizarii: Sambata 25 Iunie 2022, 12:50

Tricolorii lui Adrian Văsâi au pierdut contra Italiei (1-2) și Franței (1-2), iar contra Slovaciei aveau nevoie de un egal pentru a obține locul 3 și a disputa barajul pentru calificarea la Cupa Mondială U20. România U19 a cedat în prelungiri împotriva țării gazdă, scor 0-1, și a încheiat pe ultimul loc.

Reacția lui Mihai Stoichiță, după ce România U19 a pierdut toate meciurile la EURO

Invitat telefonic la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena, Mihai Stoichiță a fost întrebat dacă iunie poate fi considerată "o lună neagră a fotbalul românesc", având în vedere rezultatele de la naționala de seniori, cât și de la cea U19.

Directorul tehnic al FRF a respins rapid ideea conform căreia parcursul de la EURO U19 ar fi o dezamăgire, spunând că simpla prezență între primele opt naționale ale Europei este o performanță. În schimb, în ceea ce privește naționala de seniori, Stoichiță admite că a fost vorba de o lună neagră.

"Lună neagră când te prezinți la Campionatul European, când ești în primele opt echipe ale Europei? Mi se pare cam mult spus. Nu poate să fie o lună neagră. Pentru echipa națională mare, da, dar pentru echipa de juniori, nu cred că e o echipă neagră.

Ei au ajuns la un turneu final de Campionat European, unde am jucat de la egal la egal cu Franța, cu Italia și am pierdut în ultimul minut cu țara gazdă. Nu uitați, primele 8 echipe din Europa, asta nu poate fi lună neagră! Da, a fost pentru echipa națională, dar nu pentru echipa națională de juniori", a spus Mihai Stoichiță, la Ora Exactă în Sport.

Întrebat dacă există un reproș la nivelul conducerii FRF sau dacă este de părere că Federația a greșit la procesul de creștere al fotbalului românesc în ultimii ani, Stoichiță a avut un nou răspuns ferm.

"Cum să greșim când această echipă e la un turneu final? Nu vă supărați, la nivel de juniori și tineret, luați statistica ultimilor 5 ani. Eu sunt aici de 5 ani, ia vedeți acolo ce calificări sunt la Campionatele Europene la care n-am mai fost niciodată.

N-are niciun sens să dezvolt subiectul ăsta, se pare că e cu țintă. Domnul Burleanu asigură absolut toate condițiile de dezvoltare ale fotbalului românesc - organizare administrativă, investiții în competiție, educație, în toate zonele păstorite de Federație", a mai spus Stoichiță.

Mihai Stoichiță: "Fotbaliștii nu pot fi acuzați de nimic"

De asemenea, Stoichiță i-a felicitat pe jucătorii U19 pentru dăruire și a dezvăluit mesajul transmis în vestiar.

"Fotbalul îți aduce astfel de dezamăgiri, nu pot fi acuzați de nimic, s-au dăruit, au încercat să interpreteze ce le-a cerut antrenorul. Probabil fizic nu am fost extraordinar și am cedat pe sfârșitul meciului. Totuși, o echipă care și-a atins un obiectiv care n-a mai fost realizat până acum - accederea la un Campionat European, între cele 8 echipe din Europa.

Au avut o șansă extraordinară de a juca barajul pentru CM. Oricum, i-am felicitat. Am vorbit după meci, capul sus, au avut un parcurs bun, trei turnee bune, unul de calificare, unul de elită în care au reușit să ajungă la acest turneu final. Le-am zis: 'Din păcate, viața de junior s-a terminat pentru voi, acum începe cea de profesionist în care trebuie să confirmați toată încrederea și educația dată de antrenorii voștri până acum'.

Au 19 ani, nu mai sunt copii și locul lor acum este în cadrul ligilor superioare. Va fi mai greu, s-a terminat perioada de învățare și trebuie să fie foarte atenți cum își gestionează viitorul", a mai spus Stoichiță.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!