Nationala

Sa pescuim o victorie | Selectionerul Insulelor Feroe a anuntat lotul pentru meciul cu Romania. Feroezii au mai multi amatori, insa au batut Grecia de doua ori

Selectionerul nationalei de fotbal a Insulelor Feroe, Lars Olsen, a anuntat lotul pentru meciurile cu Ungaria si Romania, programate pe 8, respectiv 11 octombrie, in Grupa F a preliminariilor Euro 2016.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Octombrie 2015, 20:23
Data actualizarii: Joi 01 Octombrie 2015, 20:26

Lars Olsen are probleme de efectiv inaintea jocului cu Ungaria. Nu mai putin de trei mijlocasi centrali ai echipei sale, Frodi Benjaminsen (capitanul nationalei), Hallur Hansson si Brandur Olsen, sunt suspendati pentru meciul ce se va disputa la Budapesta, cu portile inchise. Ei pot reveni insa impotriva Romaniei, trei zile mai tarziu, la Torshavn. 

Frodi Benjaminsen are o poveste interesanta. Acesta a ratat, din cauza indatoririlor legate de serviciu, meciul de pe 29 martie contra Romaniei, de la Ploiesti, castigat cu 1-0 de "tricolori". Mijlocasul, care lucreaza pe un santier, nu a putut raspunde convocarii pentru acea partida. Nationala Insulelor Feroe are in componenta sa numerosi jucatori amatori. In varsta de aproape 38 de ani, Benjaminsen evolueaza in tara sa la echipa HB Torshavn si are 86 de selectii pentru Insulele Feroe. 

Lotul convocat de Lars Olsen pentru ultimele doua meciuri din preliminarii

Portari: Gunnar Nielsen (Stjarnan/Islanda), Teitur Gestsson (HB Torshavn), Tordur Thomsen (B36 Torshavn) 

Fundasi: Jonas Tor Nes (B36 Torshavn), Atli Gregersen (Vikingur), Sonni Nattestad (Midtjylland/Danemarca), Rogvi Baldvinsson (Fredericia/Danemarca), Odmar Faero (B36 Torshavn), Viljormur Davidsen (Vejle/Danemarca), Gilli Sorensen (Aalborg/Danemarca) 

Mijlocasi: Rene Joensen (Vendsyssel/Danemarca), Pol Justinussen (NSI), Roaldur Jakobsen (B36 Torshavn), Kaj Bartalsstovu (Levanger), Christian Holst (Fremad Amager/Danemarca), Solvi Vatnhamar (Víkingur), Arni Frederiksberg (NSI), Frodi Benjaminsen (HB Torshavn), Hallur Hansson (Vendsyssel), Brandur Olsen (FC Copenhaga/Danemarca) 

Atacanti: Klaemint Olsen (NSI), Andreas Olsen (Vikingur), Joan Edmundsson (Vejle/Danemarca). 

Insulele Feroe, cu 6 puncte, se afla pe locul 5 in clasamentul grupei, devansand Grecia, pe care a invins-o in ambele meciuri (1-0 in deplasare, 2-1 acasa). Lider este Irlanda de Nord, 17 puncte, urmata de România, cu un punct mai putin. 

Agerpres

Modifică setările cookies