Fotbal extern

"Cea mai mare rusine din istorie" si "Cifrele sunt inimaginabile, patetice". Sneijder si Van Persie, facuti praf de olandezi, dupa ratarea calificarii la EURO

Olanda a pierdut si ultimul meci al grupei de calificare la EURO, 2-3 cu Cehia, si a incheiat in genunchi aceasta campanie. Batavii nu s-ar fi calificat totusi nici daca bateau, acestia depinzand de rezultatul meciului Turcia - Islanda (1-0).

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 17:48
Data actualizarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 17:53

"Rusinos", "patetic", "frustrare", sunt cateva dintre titlurile folosite de presa olandeza pentru a descrie "cea mai mare contra-performanta din istoria fotbalului olandez", ratarea calificarii "Portocalei mecanice" la Euro 2016 dupa infrangerea in fata Cehiei (2-3), chiar pe Amsterdam Arena.

"Ce frustrare!", a titrat De Telegraaf, cel mai important cotidian olandez, prezentand o fotografie cu capitanul Wesley Sneijder, cu capul plecat si cu mana stanga la fata, in timp ce cotidianul NRC.next a scris in pagina trei: "Olanda este prea mica pentru Europa"

"In 15 luni, echipa care a terminat pe locul 3 la ultima Cupa Mondiala s-a transformat intr-o disperata echipa dezorganizata de slab nivel", a adauga Algemeen Dagblad (AD). 

"Cifrele dupa zece meciuri de calificare sunt incredibil de patetice, atat de patetice incat nici nu ni le puteam imagina", a adaugat AD, conform caruia eliminarea este "cea mai mare contra-performanta din istoria fotbalului olandez". 

Cotidianul Volkskrant a analizat, la randul sau, esecul, referindu-se la o schimbare de generatie, lipsa impactului jucatorilor asa-zisi "cheie", debuturile dezastruoase ale 11-lui olandez, proastele alegeri ale federatiei sau nesansa. 

Presa olandeza noteaza ca "este timpul reconstructiei, dar drumul va fi lung".

Modifică setările cookies