Un fost antrenor din Superligă 'le taie aripile' tricolorilor: "Trebuie să fim realiști!"

Vasile Miriuta Belgia EURO 2024 Romania Superliga Romaniei EURO 2024 Naționala României / Sursa: Sport Pictures
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 20:21
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 20:23

Vasile Miriuță a făcut o analiză înaintea debutului României la EURO 2024.

Fostul tehnician a comparat naționala română cu cea a Ungariei și a analizat dificultățile pe care le-ar fi întâmpinat tricolorii dacă ar fi fost într-o grupă mai dificilă, cum este cea a maghiarilor, cu Germania, Elveția și Scoția.

Vasile Miriuță: "De arătat am arătat bine"

Miriuță este de părere că deși România a arătat bine din punct de vedere al marketingului.

  • Naționala României / Sursa: Sport Pictures

Fostul tehnician a apreciat vitalitatea din tribune, crucială ca echipa să performeze bine și în teren. Miriuță este de părere că ultimele meciuri amicale nu au fost convingătoare, dar și-a exprimat încrederea că jucătorii vor avea o prestație diferită la turneul final.

“De arătat arătăm bine, marketing-ul a fost frumos, suporteri în tribune. Important e să arătăm la fel de bine și pe teren. Trebuie să fim realiști, nu să fim subiectivi, ne va fi foarte greu la ora actuală, după ultimele jocuri. Dar un campionat european e un campionat european, se vor schimba lucrurile, sunt sigur că jucătorii vor arăta altfel, alt joc față de ultimele două cu Bulgaria și Liechtenstein, sunt sigur de asta", a declarat Vasile Miriuță, conform Sport Total FM.

Importanța primului meci

Miriuță a subliniat importanța meciului de debut împotriva Ucrainei și a afirmat că un eșec în această partidă ar diminua drastic șansele României de a avansa din grupă.

"Am încredere în băieți, sincer, chiar dacă, încă o dată, teoretic vorbind, nu prea avem șanse, dar jucătorii vor arăta altfel și, de ce nu, să sperăm într-o victorie cu Ucraina. Dar un început bun, cu un egal, nu va fi rău pentru noi. E foarte important, dacă ne bate Ucraina, pentru noi e gata în proporție de 99%.

Trebuie să spunem oamenilor, suntem români, dar dacă te bate Ucraina, 99% venim spre casă. Să sperăm că va fi altceva, cu toate că e foarte, foarte greu. Toată lumea zice că putem bate Slovacia, dar și ei au 4-5 jucători individuali foarte buni, de Belgia nu mai vorbim. Ucraina am văzut e forță este, ce jucători au, chiar dacă au avut probleme la baraj. Important e să nu pierdem primul joc", a continuat tehnicianul.

Miriuță: "Dacă eram noi în grupa Ungariei, ce mai făceam?"

Miriuță a comparat situația României cu cea a Ungariei, sugerând că tricolorii ar fi avut mari dificultăți într-o grupă precum cea a Ungariei, care include nume mari precum Germania, Elveția și Scoția. 

"Gândiți-vă dacă eram noi în grupa Ungariei, ce mai făceam? Ungaria zic că are șanse să bată Elveția și Scoția. Au arătat foarte bine, chiar dacă au pierdut în Irlanda, au arătat și arată foarte bine. Îi văd calificați în dauna Elveției și a Scoției. Au jucători importanți”, a concis Miriuță.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00: Belgia - Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00: Slovacia - Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00: Belgia - Ucraina, Stuttgart

Următorul mare eveniment fotbalistic, Campionatul European din Germania, va fi transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!