FOTO ȘI VIDEO Fotbalistul dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj, integralist și decisiv în campania fabuloasă a Ungariei din Liga Națiunilor!

adam lang CFR Cluj Dan Petrescu Liga Natiunilor Nationala Ungariei Nations League
Cătălin Parfene
Data publicarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 12:48
Data actualizarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 12:47

Adam Lang a evoluat un singur sezon la campioana României, care i-a reziliat contractul după un conflict cu antrenorul.

Ungaria este lider în Grupa C a Ligii A din Liga Națiunilor după o campanie de excepție în ”grupa morții”: 4-0 (d) și 1-0 (a) cu Anglia, 1-0 (d) și 1-1 (a) cu Germania, și un 1-2 (d) cu Italia.

În toate aceste meciuri, Adam Lang, îndepărtat de la CFR Cluj după ce a devenit campion în 2019, a fost integralist la naționala maghiară, având și o pasă decisivă în acel halucinant 4-0 în deplasare cu Anglia!

În ultima partidă, ”minunea” de vineri seara, 1-0 cu Germania la Leipzig, Lang, folosit pe postul de fundaș central în sistemul 3-4-2-1 al selecționerului Marco Rossi, a făcut din nou un joc bun.

Adam Lang a scos un gol la 1-0 pentru Ungaria în meciul din Germania

Când scorul era deja 1-0, el a avut o intervenție salvatoare la șutul lui Kimmich, respingând mingea din fața porții ('77).

În prima repriză, Lang își încercase norocul și în ofensivă, la un corner executat de Szoboszlai în mijlocul unui veritabil tir cu obiecte din hârtie din partea suporterilor germani ('36).

Explicațiile lui Dan Petrescu pentru rezilierea contractului lui Adam Lang

În iunie 2019, după un singur sezon petrecut la CFR, clubul ardelean i-a reziliat contractul apărătorului central, după ce acesta a intrat într-un conflict cu antrenorul Dan Petrescu.

"Am văzut o declarație a impresarului care m-a deranjat. Nu e adevărat ce s-a întâmplat. Când am venit aici m-am uitat la DVD-uri și, cam la toate meciurile în care a jucat Lang, el a greșit și adversarul a dat gol.

Cam ăsta a fost motivul principal pentru care el nu a jucat și al doilea motiv a fost că în viața mea de antrenor nu am mai întâlnit un jucător care vine la antrenor și spune că nu vrea să stea in cantonament. 

Ăsta a fost Lang, nu aș fi zis acest lucru pentru că nu îmi place, dar a fost o declarație a agentului că nu a mai văzut în lume ce i-am zis eu jucătorului.

Jucătorul nu a jucat pentru că a fost un alt jucător mai bun decât el, plus că el nu a mai vrut sa stea în cantonament. Ăsta e un lucru incredibil", spunea atunci Dan Petrescu.

Adam Lang, campion și în Cipru cu Omonia Nicosia

După experiența de la CFR Cluj, Lang a ajuns la Omonia Nicosia, unde evoluează și în prezent.

Cu echipa cipriotă, fundașul central maghiar a câștigat titlul de campion (2021), Cupa (2022) și Supercupa (2021), și a evoluat în grupele Europa League și Conference League.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!