Primul jucator din Germania pe care Daum il poate aduce la nationala Romaniei

Primul jucator din Germania pe care Daum il poate aduce la nationala Romaniei

Germania - Franta, a doua semifinala, e joi, ora 22:00, la ProTV! Bucurati-va de fotbal!

Iordanescu l-a exclus din calcule pentru nationala Romaniei, cu echipa de club a retrogradat, iar anul 2016 a fost unul dintre cele mai dezamagitoare din cariera sa.

Dupa ce la finalul sezonului a aflat ca va fi noul numar 10 al lui Stuttgart, in liga a doua din Germania, Alex Maxim spera ca aducerea lui Christoph Daum la nationala Romaniei sa il ajute sa prinda din nou prima reprezentativa.

Faptul ca intelege limba germana, cunoaste filosofia de fotbal german si are experienta in Bundesliga ar putea reprezenta un avantaj pentru Maxim in viitoarele preliminarii pentru Mondial.

La 25 de ani, Alex Maxim joaca de 3 ani in Germania, unde a prins 91 de meciuri si a marcat 11 goluri pentru Stuttgart. La nationala, jucatorul pentru care nemtii i-au platit Pandurilor 1.5 milioane de euro a marcat de doua ori in 27 de aparitii, a jucat cu numarul 10 si a reprezentat o solutie in preliminariile pentru Euro.

Absenta din primul 11 al lui Stuttgart si forma dezamagitoare din campionat l-au transformat insa pe Alex Maxim dintr-un fotbalist titular la nationala intr-un jucator exclus din lotul pentru Euro 2016.

Iordanescu a preferat sa mearga la Euro cu jucatori muncitori, capabili sa se sacrifice, renuntand la un fotbalist tehnic, de pasa finala.

Iordanescu a crezut ca Stanciu si Sanmartean pot produce destule momente importante pentru colegii lor din atac, dar s-a inselat. Romania nu a reusit insa sa marcheze din actiune la Euro 2016, ambele goluri venind din penalty.

Ar putea fi Maxim o solutie pentru preliminariile de Mondial? Comenteaza aici:

VIDEO PROTVPLUS.RO

Evaluare Națională 2021. Vezi subiectele și baremul la Limba și literatura română
BRAT
Modifică setările cookies