"Scandalul cu cocaina a fost dureros! La nationala Germaniei nu mai pot sa visez!" Interviu spectaculos acordat de Christoph Daum, antrenorul care azi va fi numit selectionerul Romaniei

"Scandalul cu cocaina a fost dureros! La nationala Germaniei nu mai pot sa visez!" Interviu spectaculos acordat de Christoph Daum, antrenorul care azi va fi numit selectionerul Romaniei

Germania - Franta, a doua semifinala, e joi, ora 22:00, la ProTV! Bucurati-va de fotbal!

Christoph Daum va fi numit astazi de FRF noul selectioner al Romaniei. Germanul nu e la prima tentativa de a deveni selectioner. In 2000 ar fi trebuit sa preia nationala Germaniei, dar in urma unor acuzatii ca ar fi consumat cocaina, pe care el nu le-a negat niciodata, sansa aceasta a disparut.

Daum a fost chemat si de nationala Nigeriei, insa a refuzat oferta din cauza problemelor cu Ebola din zona. A vrut sa fie selectionerul Elvetiei si a visat mereu sa antreneze in Premier League.

Intr-un interviu acordat in 2014 celor de la NZZ, Christoph Daum a vorbit despre scandalul cu cocaina din 2000 care i-a negat postul de selectioner al Germaniei, visul de a antrena o nationala si modul in care a reusit sa-si recladeasca intreaga cariera dupa momentul delicat din urma cu 16 ani.

"A fost o provocare acel moment din 2000. Si imediat dupa a venit si o perioada de succes, cu o dubla cu Austria Viena si doua titluri cu Fener. Am profitat de moment sa ma reorientez. Eu am respectat mereu opiniile exprimate de oricine. Ma folosesc de ele ca sa cresc. Scandalul din 2000 a fost un moment de cotitura in cariera mea, nu vreau sa-l neg. A fost dureros. Este crucial sa te intaresti dupa un asemenea moment, sa nu te transformi intr-o victima. Sunt multi oameni care nu m-au putut ierta"

"Poti sa incepi sa te plangi, sa iti plangi de mila sau poti sa accepti situatia. Trebuie sa analizezi situatia, sa vezi care sunt obiectivele realiste. Apoi am devenit cel mai de succes antrenor din Turcia, unde sunt mai apreciat decat in Europa Centrala."

"Nu mai visez sa fiu selectionerul Germaniei, nu mai este posibil asa ceva. Intr-o alta tara ar fi posibil. Sunt fascinat de Premier League. Am fost in Anglia pentru 20 de zile, am discutat cu agenti si manageri, dar e foarte greu sa intri acolo. Mi-am dorit sa antrenez si nationala Elvetiei, cu care am purtat cateva discutii, dar a fost numit Petkovic.", a declarat Daum pentru NZZ.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noul guvern al Israelului câştigă majoritatea voturilor şi pune capăt epocii Netanyahu
BRAT
Modifică setările cookies