Christoph Daum continuă lupta împotriva cancerului, însă face un anunț surprinzător

Christoph Daum Stiri Daum
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Ianuarie 2024, 23:17
Data actualizarii: Luni 08 Ianuarie 2024, 23:22

Christoph Daum, fostul selecționer al României, continuă lupta cu boala sa, urmând un tratament pentru cancerul pulmonar.

Antrenorul ajuns la 70 de ani a dezvăluit că medicii i-au transmis după ultima ședință de terapie că „nu voi fi mai bine”, însă în ciuda acestui anunț trist, a primit și o veste bună: boala nu a mai avansat în ultima perioadă.

În acest context, Daum a ales să-și petreacă finalul de an în Austria și urmează să plece într-o călătorie în Thailanda împreună cu Reiner Calmund (75 de ani).

„Este foarte important, în ciuda tuturor problemelor din jur, fie ele în Ucraina sau Orientul Mijlociu, să profiți de câteva momente pentru a te deconecta și a respira adânc. Trebuie să ai grijă să nu fii copleșit de toate aspectele negative. Carnavalul ajută să aduci la suprafață sentimente pozitive pentru câteva ore”, a spus Daum pentru express.de.

„Es wird nicht besser”

Întrebat despre starea sa actuală de sănătate, Daum a răspus: „Se menține în raport cu circumstanțele. Nu va fi mai bine. Dar situația nu s-a înrăutățit de la ultima examinare”.

În legătură cu călătoria sa iminentă în Thailanda, Daum a explicat: „Da, o schimbare de decor cu siguranță face bine. Mă deplasez doar între casă și spitalul universitar. Este destul de solicitant, chiar dacă sunt tratat minunat. Să vezi altceva pentru câteva zile este benefic pentru psihic. Călătoria este complet coordonată cu medicii“.

Christoph Daum a avut un mandat dificil pe banca selecționatei României între 2016 și 2017. În timpul acestei perioade, „tricolorii” au ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018, iar rezultatele slabe și deciziile controversate, au provocat nemulțumiri și critici. Relația tensionată cu presa și suporterii, alături de dezbaterile privind stilul său de antrenament și selecția jucătorilor, au contribuit la demiterea sa din funcție în 2017.

Doar zece meciuri a strâns Daum pe banca României, adunând în medie 1.2 puncte pe meci.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!