OFICIAL! UEFA infiinteaza Liga Campionilor pentru nationale! Ce se va intampla cu drepturile TV pentru nationala Romaniei

OFICIAL! UEFA infiinteaza Liga Campionilor pentru nationale! Ce se va intampla cu drepturile TV pentru nationala Romaniei

► GENERATIA vs FEDERATIA! Diseara, Razvan Burleanu - LIVE in studio Sport.ro, ora 19:00!

Federatia Romana de Fotbal va ceda catre UEFA drepturile TV si comerciale care ii vor reveni ca urmare a participarii echipei nationale la Liga Natiunilor, competitie nou infiintata care va inlocui partidele amicale incepand cu anul 2018, a anuntat, luni, presedintele FRF, Razvan Burleanu.

"Federatiile nationale vor ceda drepturile TV si comerciale catre UEFA, astfel incat Liga Natiunilor va deveni o competitie comparabila cu Liga Campionilor. Iar acest lucru este un avantaj foarte mare pentru FRF, pentru ca UEFA are o capacitate de negociere si de marketing mai mare decat a noastra. Astfel, resursele pe care FRF le va primi din participarea la aceasta competitie vor creste", a explicat Burleanu intr-o conferinta de presa.

Federatia va incasa in 2014 suma de 1,6 milioane de euro de la UEFA prin programul HatTrick. "Fiecare federatie nationala primeste anual de la UEFA suma de 1.625.000 de euro prin mecanismul platilor de solidaritate. Directii catre care se indreapta acesti bani sunt: sume pentru tineret, fotbal in sala si fotbal feminin - 250.000 de euro, sume pentru implementarea Cartei Grassroots - 100.000 de euro, sume pentru perfectionarea antrenorilor si arbitrilor - 100.000 pentru fiecare categorie, sume pentru buna guvernanta - 100.000, contributie pentru departamentul de integritate - 25.000 de euro. Tot prin acest format de finantare, UEFA pune la dispozitia federatiilor suma de 3 milioane de euro pe fiecare ciclu financiar de patru ani pentru dezvoltarea infrastructurii. Ultima transa pe care am accesat-o, peste 400.000 de euro, am redirectionat-o catre un alt proiect, ma refer aici la primul centru regional", a spus oficialul FRF.

Acesta a adaugat ca FRF va mai incasa anul acesta si suma de 250.000 de dolari de FIFA. "Am discutat cu domnul Blatter despre foarte multe proiecte care se vor bucura de sprijinul FIFA. Astfel ma intorc in tara de la aceasta intalnire cu suma de 250.000 de dolari pentru un program special. Cel putin 15 la suta se vor duce spre dezvoltarea fotbalului feminin, diferenta vom vedea in perioada urmatoare care va fi directia", a precizat Burleanu.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de dolari
BRAT

Modifică setările cookies