Nationala

"Nu exista strategie, e copy-paste! Se stia de 6 ani ca se va juca EURO la Bucuresti!" Razvan Burleanu, pus la ZID! Reprosurile care se aduc sefiei de la FRF

Razvan Burleanu a primit un nou atac din partea lui Ionut Lupescu, fost contracandidat la sefia FRF.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Octombrie 2020, 23:33
Data actualizarii: Joi 15 Octombrie 2020, 23:38

Razvan Burleanu este vazut drept principalul vinovat pentru ratarea calificarii Romaniei la Campionatul European din vara viitoare, cand tara noastra va gazdui patru meciuri.

Actualul sef al FRF a fost atacat chiar de fostul sau contracandidat, Ionut Lupescu, care spune ca Federatia Romana de Fotbal nu a avut nicio strategie in ultimii ani, motiv pentru care au venit si ultimele rezultate dezamagitoare.

Lupescu spune ca regula U21 a fost introdusa degeaba, atata timp cat la echipa nationala nu se profita de jucatorii crescuti prin promovarea acestei metode:

"E pacat, pentru ca federatia stia de sase ani aproape ca se va juca EURO si la Bucuresti si nu a facut niciun proiect incat sa aiba un selectioner competitiv, un lot competitiv pentru a juca in fata propriilor suporteri. Avem probleme destul de mari cu jucatorii din strainatate, campionatul este cum este, e putin ciudat cand vrei pe o parte sa impui niste reguli, regula U21, si la echipa nationala nu ii promovezi asa cum trebuie pe cei de la U21. 

Naturalizezi pe cineva la 34 de ani (n.r. - Mario Camora)... Lucruri care sunt lipsite de logica si dupa plecarea lui Piturca noi nu am avut niciun selectioner. A fost nea Puiu (n.r. - Anghel Iordanescu), care venise dupa opt ani, putin iesit din lumea fotbalului international iar dupa aceea tot ce s-a adus spune de la sine. Nu exista o strategie comuna din partea federatiei", a spus Ionut Lupescu, pentru Telekom Sport.

Ionut Lupescu: "Cand faci un copy-paste nu reusesti!"

 

Fostul mijlocas din nationala Romaniei spune ca echipa nationala ar fi avut nevoie de un antrenor cu experienta pentru a putea sa exploateze fotbalistii tineri:

"Ca selectioner iti trebuie experienta. La echipa nationala nu antrenezi zilnic. Daca vom continua asa, o sa ii stricam pe cei tineri. Sunt doar asa, trist. Daca nu as fi jucat pentru echipa nationala, poate nu imi pasa. Dar cand joci pentru nationala, iti pasa si te uiti mai mult. Problema nu e de rezultate, ci de principiu, de ansamblu. Nu exista o strategie care sa fi pornit acum cativa ani si sa aiba o finalitate. Cand faci un copy paste si incerci sa copiezi pe cineva, nu reusesti", a mai spus Lupescu.

CITESTE SI

Modifică setările cookies