edward iordanescu Alexandru Ionita alexi pitu Ciprian Deac Echipa Nationala Nationala

Naționala lui Iordănescu: primii trei pasatori decisivi din Superliga neconvocați, golgheterul campionatului adus doar după accidentarea lui Tănase!

România evoluează joi, LIVE pe PRO ARENA și VOYO de la ora 18:30, cu reprezentativa Sloveniei pe ”Cluj Arena”.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Noiembrie 2022, 15:28
Data actualizarii: Luni 14 Noiembrie 2022, 15:29

“Am vrut o acțiune de continuitate și consolidare, dar s-a transformat într-una de oportunitate și afirmare”, a explicat selecționerul Edward Iordănescu înaintea meciurilor amicale cu Slovenia și Moldova, LIVE pe PRO ARENA și VOYO joi de la ora 18:30 și, respectiv, duminică de la ora 20:30.

Top 3 pasatori decisivi din Superliga: Deac, Ioniță, Pitu

Totuși, din lotul naționalei lipsesc primii trei pasatori decisivi români din Superliga: Ciprian Deac (CFR Cluj, 7 assist-uri, care în vară a subliniat că nu s-a retras de la echipa națională), Alexandru Ioniță (Rapid, 6) și Alexi Pitu (Farul Constanța, 5). 

În top 4 se mai află croatul Adnan Aganovic (Sepsi Sfântu Gheorghe, și el cu 5 assist-uri).

Clasamentul golgheterilor din Superliga: Compagno, Paraschiv, Rondon, Popadiuc

În plus, golgheterul român al campionatului intern (care se află pe locul 2 la ”general”, sub italianul Andrea Compagno de la FCSB - 12 goluri, 6 din penalty - și la egalitate cu venezueleanul Mario Rondon de la Sepsi - 8 reușite, 2 din penalty), Daniel Paraschiv de la FC Hermannstadt (8 reușite, dar niciuna din lovitură de la 11 metri), a fost convocat în premieră la echipa națională doar după accidentarea de ultimă oră a lui Florin Tănase.

Următorul în topul general al golgheterilor Superligii este Doru Popadiuc de la Chindia Târgoviște, cu 7 goluri (niciunul din penalty), neintrat nici el în vizorul selecționerului.

Modifică setările cookies