Motivul pentru care Darius Olaru nu a fost introdus în România - Andorra

Romania - Andorra Darius Olaru Preliminariile EURO 2024 Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 Octombrie 2023, 00:56
Data actualizarii: Luni 16 Octombrie 2023, 00:55

Cele două echipe naționale s-au înfruntat în a opta etapă a preliminariilor EURO 2024.

Selecționata lui Edward Iordănescu a făcut show pe Arena Națională, în fața a peste 20 de mii de copii aflați pe stadion, din cauza sancțiunii primite de Federația Română de Fotbal (FRF) în urma incidentelor din meciul cu Kosovo. România a învins-o pe Andorra cu 4-0.

Motivul pentru care Darius Olaru nu a fost introdus în România - Andorra

Darius Olaru, care a intrat pe parcurs în remiza albă cu Belarus de joi seară, nu a mai fost introdus și în meciul cu Andorra. Duminică dimineață, FRF a anunțat că Edward Iordănescu nu va miza pe Darius Olaru, după ce jucătorul „a acuzat probleme medicale”.

După meciul cu Andorra, Edi Iordănescu a vorbit la flash-interviu, printre altele, și despre Darius Olaru. Selecționerul României a evidențiat că fotbalistul a călcat strâmb la antrenament și a fost sub observația staff-ului tehnic.

„Oli a călcat strâmb la antrenament, a fost în contact continuu cu noi, a fost sub observație, antrenamentul oficial a fost fără intensitate și adversitate, am considerat că e important ca el să aibă ultimul cuvânt. 

Din discuțiile cu staff-ul medical am preferat să nu riscăm cu el. Niciodată nu voi face ceva ce știu că pune la risc vreun jucător, avem staff medical de top, când un jucător are probleme fiți siguri că nu riscăm niciodată nimic”, a declarat Edward Iordănescu la finalul meciului. 

Darius Olaru rămâne, astfel, la doar 13 prezențe în echipamentul tricolorilor. Fotbalistul și-a făcut debutul pentru prima reprezentativă a României în iunie 2021, la 23 de ani și două luni, sub comanda lui Mirel Rădoi.

România - Andorra 4-0

Tricolorii au început în forță meciul de pe Arena Naționlă. Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 23, iar Ianis Hagi a majorat diferența în minutul 28 al partidei.

Răzvan Marin a fructificat o lovitură de pedeapsă în minutul 44, chiar înainte de pauză, iar Florinel Coman a închis tabela de marcaj în repriza secundă, în minutul 50.


Echipele de start

  • Naționala României: Moldovan - Sorescu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, Stanciu - Moruțan, Hagi, Coman - Bîrligea
  • Naționala Andorrei: lvarez - Rubio, Llovera, M. Vales, San Nicolas - Garcia, E. Vales, Rebes, Cervos - Vieira, Sanchez
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!