VIDEO Mircea Lucescu trage un semnal de alarmă după debutul lui Edi Iordănescu la națională: "Nu e în regulă!"

Edi Iordănescu a debutat cu un eșec pe banca României, 0-1 contra Greciei, într-un amical disputat pe Stadionul Steaua.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Martie 2022, 08:19
Data actualizarii: Duminica 27 Martie 2022, 08:19

După debutul lui Edi Iordănescu au existat mai multe critici la adresa selecționerului, inclusiv unele voci care au cerut demisia, iar Mircea Lucescu crede că este greșită această abordare.

Mircea Lucescu trage un semnal de alarmă după debutul lui Edi Iordănescu la națională

"Il Luce" cere răbdare pentru noul selecționer, mai ales că se confruntă cu probleme de lot din cauza gripei și a cazurilor de COVID-19. Antrenorul lui Dinamo Kiev, prezent la inaugurarea noului stadion al Rapidului, a explicat și ce ar trebui să caute Edi Iordănescu la echipa națională.

"Aseară am văzut în Ghencea o atmosferă senzațională și sunt convins că, cu timpul, și jucătorii vor înțelege ce înseamnă prezența acestor oameni pe terenul de sport. Nu e în regulă să fie criticat selecționerul, mai ales că a avut și foarte mulți jucători cu probleme. Sigur că nimeni nu așteaptă ani pentru ca el să obțină rezultate, trebuie să facă acest lucru foarte repede, pentru ca lumea să îi acorde o încredere totală, dacă nu va fi mai greu. 

De vreo trei ani tot încercăm cu jucători tineri, văd că foarte mulți dintre ei au dispărut foarte repede. Ar fi trebuit să li se dea posibilitatea să aibă continuitate. Și aseară când au intrat cei tineri, au adus entuziasm în teren, a fost cu totul o altă echipă. Problema mare e să se creeze un stil de joc, să-și pună în valoare calitățile, sunt jucători talentați. Noi am avut întotdeauna jucători talentați, dar depinde de cum sunt crescuți, de cum sunt pregătiți pentru marea performanță, nu sunt de ajuns câteva întâlniri pentru a face o echipă competitivă. E nevoie de mult mai mult. 

Aseară a fost un prim meci, finalul ne dă speranță pentru că am văzut o echipă deosebită de cea din prima repriză", a declarat Mircea Lucescu

România va disputa următorul meci amical contra Israelului, marți, de la ora 20:45, ÎN DIRECT la Pro X și pe VOYO.ro.

În iunie, tricolorii vor debuta în grupa din Liga Națiunilor, unde se va duela cu Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Finlanda.

Modifică setările cookies