Mihai Stoichiță a inventat un cuvânt pentru a descrie starea din vestiarul naționalei: „Cât timp sunt foarte bine mentalizați” 

MIhai Stoichita Budapesta nationala romaniei preliminarii euro 2024 Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Octombrie 2023, 22:29
Data actualizarii: Marti 10 Octombrie 2023, 22:31

Echipa națională de fotbal a României se pregătește de „dubla” cu Belarus și Andorra din preliminariile EURO 2024. 

Tricolorii au zburat marți seară spre Budapesta, acolo unde vor disputa meciul cu Belarus, programat joi de la 21:45. Meciul se vede în format LIVE TEXT pe www.sport.ro și este extrem de important pentru România în vederea calificării la Campionatul European din 2024. Alături de ei a zburat și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal. 

Mihai Stoichiță: „Nu sunt deloc slabi!” 

Oficialul FRF a analizat jocul cu Belarus și a vorbit despre momentul în care se găsește lotul naționalei lui Edward Iordănescu. Mihai Stoichiță a și inventat un cuvânt care nu există în limba română, declarând că fotbaliștii sunt bine „mentalizați”. 

„Este meciul cel mai important, nu? Cel cu Belarus, acum ești obligat să câștigi două meciuri pentru că după aia îi obligi și pe ei să joace pe viață și pe moarte, și pe unii și pe alții. 

Asta e, nu avem ce să facem, nu regazonăm noi acum, ăsta e terenul desemnat, jucăm pe el. Organizatorii l-au ales, nu? Nu ai ce face. Nu sunt deloc slabi, ar trebui să îi bați, buni, răi, trebuie să câștigi amândouă meciurile. Vor fi două meciuri de luptă, în care sper ca momentul bun prin care trec tricolorii, l-am văzut și zilele astea la antrenamente, să se poată manifesta și mâine (n.r. joi). 

Ăsta e un moment și trebuie să îl speculezi, nu știu de câte ori în viață ai un astfel de moment în care să ai șansa, în momentul în care câștigi, să te apropii și mai mult de visul care e Campionatul European. 

(n.r. problemele de efectiv, absențele fundașilor) Care sunt alea? Cred că de multă vreme naționala României nu a mai stat în absența unui jucător. Noi trebuie să fim conștienți că suntem un grup, forța noastră e de grup, nu individualități deosebite. Cât timp sunt organizați și foarte bine mentalizați nu cred că vom avea probleme. 

Nu știm cine va juca în atac, dacă stăm bine să analizăm pe fiecare în parte, au niște evoluții foarte bune toți, toți. Și atunci problema o are Edi de a alege, nu noi și e foarte bine că o are. 

Dacă nici acum, când suntem aici și am ajuns în situația asta să nu te gândești că te poți califica, mi se pare un lucru de un pesimism care nu e bun. Dacă nici în momentul ăsta, mă uit și la jucători, care au un moment psihologic extraordinar, au încredere în ei, ăsta este cel mai important lucru, au câștigat încrederea unor meciuri mai bune, mai rele, dar în care nu au pierdut”, a declarat Mihai Stoichiță la sosirea în Budapesta. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!