VIDEO EXCLUSIV Jucătorul cu peste 100 de meciuri la naționala României, 'forțat' de selecționer să se retragă: „El m-a retras!” 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 11:28
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 11:43

„Interviul de 10” este o rubrică specială în cadrul emisiunii „Ora exactă în sport”, ce se vede la PRO Arena de luni până vineri de la 9:30 și în weekend de la ora 10:00. 

Răzvan Raț (41 ani) a fost invitatul special al rubricii „Interviul de 10” din emisiunea de joi dimineață. Fostul fotbalist a vorbit despre momentele importante ale carierei sale, dar și despre echipa națională, dezvăluind cine a fost cel care l-a „împins” spre retragere, dar și care este cel mai mare regret al său. 

Fostul fundaș stânga și-a amintit momentul retragerii de la națională, spunând că el consideră că ar fi putut să mai îmbrace tricoul primei selecționate o bună perioadă de timp, însă neînțelegerile cu Christoph Daum, cel care era selecționer la acea vreme, au dus la decizia de a se retrage. 

Răzvan Raț: „Daum m-a retras de la națională!”

Neamțul a fost cel care l-a scos din circuitul echipei naționale, după cum a spus chiar el, primul „semn” fiind în august 2016, când fundașul nu a fost convocat, în ciuda faptului că era un jucător de bază al României. Răzvan Raț consideră că cel care l-a retras forțat de la națională a fost Christoph Daum. 

„Cred că mai puteam să joc, fizic mai puteam să joc, dar am renunțat din punct de vedere mental. Mai bine te retragi atunci când trebuie, decât să te retragă ori suporterii, ori un  antrenor sau un patron, cum m-a retras pe mine Daum de la națională”, a declarat Răzvan Raț la „Interviul de 10”

  • 113 meciuri a jucat Răzvan Raț pentru naționala României, având și două goluri marcate. 
  • Christoph Daum a fost selecționerul României în perioada iulie 2016 - septembrie 2017.

Ce i-a transmis Christoph Daum lui Răzvan Raț 

„Mi-a spus la telefon că am prea multă influenţă la echipa naţională şi că jucătorii sunt de partea mea. Şi că i-aş putea face probleme în vestiar dacă nu joc titular. Nu avea niciun motiv să nu mă cheme, nici că-s batran, nici că-s urât, că mi-a căzut un genunchi sau mai ştiu eu ce. Aveam acelaşi număr de meciuri amicale, ba chiar mai multe decât ceilalţi jucători.

Atmosfera pe care o cream la echipa nationala o ştii foarte bine (n.r. Ionuţ Badea, fost antrenor secund la echipa naţională) şi nu avea niciun drept să nu mă cheme după Euro. Vorbesc la modul în care a făcut-o. Putea sa-mi spună 'nu te mai chem' şi gata. Eu sunt Christoph Daum şi nu mai vreau să te chem. Aşa nici nu mai aveam ce să comentez”, dezvăluia în urmă cu doi ani Răzvan Raț la digisport. 

Marele regret al lui Răzvan Raț legat de naționala României 

Totodată, fostul jucător a fost întrebat și despre marele său regret de la națională și a dezvăluit că și-ar fi dorit să participe la un Campionat Mondial alături de România. Răzvan Raț a jucat la Euro 2008 și Euro 2016, unde „tricolorii” nu au reușit să iasă din faza grupelor. 

„E marele meu regret, 100%, e singurul lucru pe care din punct de vedere personal nu l-am realizat la echipa națională. Ăsta era singurul lucru care-mi lipsea din CV-ul meu la echipa națională”, a adăugat fostul fundaș. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!