Razvan Rat Alin Tosca Echipa Nationala Nationala

O problemă a naționalei, "disecată" de Răzvan Raț. "Nu avem pe acel post un jucător bătut în cuie"

Fostul mare fundaș stânga al naționalei a comentat ultima retragere din prima reprezentativă.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Aprilie 2022, 15:03
Data actualizarii: Luni 25 Aprilie 2022, 15:00

Alin Toșca a decis să se retragă din naționala României, iar anunțul a fost făcut prin intermediul siteului FRF. Fostul stelist, acum component al formației turce Gaziantepspor, a dezvăluit într-un material amplu de ce renunță la națională.

Răzvan Raț, jucător emblematic al naționalei în ultimele două decenii, și-a spus părerea despre decizia care a surprins anturajul primei reprezentative, condusă din ianuarie de Edward Iordănescu.

"Trebuie să înțelegem ce stă în spatele deciziei. Probabil vrea să se axeze mai mult pe echipa de club, poate s-a gândit că n-ar putea să facă față pe ambele planuri: echipa de club și cea națională. Totuși, poate convocările îi afectează evoluția de la club. Sunt varii motive, poate și personale, de familie, în spatele unei asemenea decizii. Sunt convins că, la un moment dat, el va explica decizia pe care a luat-o acum", a declarat Raț, pentru playsport.ro.

"Sunt jucători care acoperă postul respectiv. Tot timpul va fi cineva acolo. Totuși, că evoluțiile vor fi satisfăcătoare sau mai puțin, totul depinde de ce se întâmplă la fiecare meci. Nu avem, din păcate, un jucător care să fie titular de drept, bătut în cuie cum s-ar zice, pe poziția respectivă. Mai apoi, Bancu, de exemplu, fiind un jucător foarte ofensiv, contează contra cărei echipe joci. Dacă vrei să ataci, îl poți folosi pe el. Mai apoi, Vătăjelu sau Camora pot fi folosiți când adversarul este mai valoros și atunci se presupune că ne apărăm mai mult",  a mai spus Raț, pentru sursa mai sus citată.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!