Je m'apelle CALIFICARE! Duminica ne aflam adversarii pentru Euro 2016! Cum arate urnele:

Tragerea la sorti va fi transmisa in direct de Sport.ro, duminica de la ora 13.00

Tragerea la sorti pentru preliminariile Campionatului European din 2016, care va avea loc, duminica, la Nisa, de la ora 13.00, va fi prezentata de fostii fotbalisti Ruud Gullit si Bixente Lizarazu, informeaza uefa.com.

Ruud Gullit si Bixente Lizarazu, fosti campioni europeni cu Olanda, in 1988, respectiv cu Franta in 2000, vor fi ajutati de secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, dar si de 13 portari europeni de legenda.

Printre cei 13 portari de legenda ce vor fi prezenti la tragerea la sorti se afla Fabien Barthez, Ivo Viktor, Andreas Köpke, Antonis Nikopolidis, Dino Zoff, Vitor Baia sau Peter Schmeichel.

Romania va face parte din urna a treia a preliminariilor Campionatului European din 2016, ce se va disputa in Franta. In urma tragerii la sorti, ce va avea loc, duminica, la Nisa, cele 53 de echipe nationale, printre care si Gibraltar in premiera, vor fi impartite in noua grupe, opt de sase si una de cinci.

Pentru desemnarea urnelor, UEFA a tinut cont de rezultatele inregistrate la Cupa Mondiala din 2010, Campionatul European din 2012 si preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Primele cinci urne vor contine cate noua echipe, iar ultima va avea opt reprezentative.

Cele opt reprezentative din urna a sasea vor fi trimise in grupele A-H, in timp ce Grupa I va avea cinci formatii.

Din considerente de televizare, Anglia, Germania, Italia, Spania si Olanda vor trebui sa faca parte din grupe de cate sase echipe.

Chiar daca este calificata din postura de tara organizatoare, reprezentativa Frantei va fi repartizata in grupa de cinci echipe, astfel incat sa dispute meciuri amicale contra formatiilor care "stau" la fiecare etapa.

UEFA a stabilit ca Spania nu va putea evolua in aceeasi grupa cu Gibraltar, iar Armenia cu Azerbaidjan, din considerente politice.

Primele doua echipe din fiecare grupa se vor califica la turneul final, la fel si formatia cel mai bine clasata pe locul trei, luand in considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 si 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor sustine meciuri de baraj in noiembrie 2015 pentru cele patru locuri ramase.

Urna 1: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Portugalia, Grecia, Rusia, Bosnia-Hertegovina
Urna 2: Ucraina, Croatia, Suedia, Danemarca, Elvetia, Belgia, Cehia, Ungaria, Irlanda
Urna 3: Serbia, Turcia, Slovenia, Israel, Norvegia, Slovacia, Romania, Austria, Polonia
Urna 4: Muntenegru, Armenia, Scotia, Finlanda, Letonia, Tara Galilor, Bulgaria, Estonia, Belarus
Urna 5: Islanda, Irlanda de Nord, Albania, Lituania, Moldova, Macedonia, Azerbaidjan, Georgia, Cipru
Urna 6: Luxemburg, Kazahstan, Liechtenstein, Insulele Feroe, Malta, Andorra, San Marino, Gibraltar

Sursa: MEDIAFAX

Citeste si:Euro 2016
VIDEO PROTVPLUS.RO

Inspectorul PRO. Sulina, colțul de rai uitat în cel mai estic punct al UE. Nu există nici măcar dotări minime
BRAT
Modifică setările cookies