Echipa Nationala Stefan Iovan Victor Piturca Nationala

Iovan: "Staful tehnic isi asuma esecul cu Lituania, pentru restul responsabili sunt jucatorii!”

Stefan Iovan inca nu stie ce se va intampla cu contractul lui la nationala si asteapta ca Victor Piturca sa ia o decizie.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Aprilie 2009, 14:28
Data actualizarii: Vineri 10 Aprilie 2009, 15:43

"Eu o sa discut cu federatia despre contractul meu dupa ce se clarifica lucrurile cu Piturca. Deocamdata nu m-a contactat nimeni, nici nu are cum, pentru ca pana la data de 1 mai eu lucrez la federatie, sunt angajatul federatiei. Eu pana pe 1 mai lucrez pentru pregatirea meciului cu Lituania, pentru antrenorul urmator, adica pentru cel care vine. Pentru ca vreau sa lasam omului lucrurile in regula, ca asa e frumos" a spus Iovan pentru Mediafax

Antrenorul sustine ca va proceda precum selectionerul Victor Piturca, indiferent daca acesta isi reziliaza pe cale amiabila contractul cu FRF sau se adreseaza instantei de judecata. "Contractul meu expira la fel ca cel al lui Piturca, adica la sfarsitul anului 2009. Dar intai sa rezolve el si dupa aia se rezolva si contractul meu. Mie nu mi s-a propus nicio suma. Contractul meu e legat de contractul lui Piturca. Deci, daca Piti pleaca pe cale amiabila probabil ca asa plec si eu, iar daca Piti merge la judecata, atunci si eu voi face la fel. Depinde cum se intelege el cu Lupescu", a adaugat secundul.

Iovan este de parere ca intr-o anumita masura este normal ca FRF sa doreasca renuntarea la conducerea tehnica avand in vedere rezultatele echipei nationale din actuala campanie de calificare. "Intr-un fel e normal, avand in vedere evolutia echipei si rezultatele, sa se ajunga la o despartire. Eu ma asteptam, pentru ca, neavand rezultate, te astepti la orice. Am discutat si cu Piturca. Cred ca si el se astepta, pentru ca asa e atunci cand pierzi.

"Ca joc, noi ne reprosam meciul cu Lituania, pentru ca n-am fost inspirati in alegerea celui mai bun unsprezece si pentru ca trebuiau sa intre jucatorii care aveau ritm de jocuri. Si poate si la strategie s-a gresit, pentru ca ne-am dus peste ei, iar echipele din fostul spatiu sovietic cand te prind pe spatii mari te omoara.

E normal sa ne asumam o parte din greseli. Dar apoi, de exemplu, la meciul cu Franta, echipa nu a facut pasul inapoi deliberat. Nu le-am spus noi asta. A fost vorba de valoarea adversarului, care ne-a impins inapoi. Ca sa dau un exemplu, Mutu si Chivu au jucat bine, insa fizic nu erau la parametrii normali si de aceea francezii au reusit sa ne dea inapoi. Pentru ca daca la 2-0, in prima repriza, Mutu reusea sa duca scorul la 3-0, alta era situatia. Apoi meciul cu Serbia l-am pierdut pe responsabilitatea la fazele fixe, nu pe joc. Iar la fazele fixe responsabilitatea tine de jucator, nu de antrenor.

Noi am lucrat foarte mult la fazele fixe si am pus chiar doi oameni in zona coltului scurt si tocmai de acolo a venit faza autogolului. La fazele fixe e responsabilitatea jucatorilor. Noi n-am pierdut meciurile pe joc, ci pe greseli in careu. Iar cu Austria, alea doua goluri le-am facut noi cadou. Si daca jucatorii gresesc in doua meciuri si pierzi din cauza asta, in mod normal ar fi sa nu mai vina la nationala pentru ca nu au valoare. Tensiunea de la inceputul preliminariilor, care a continuat dupa aia, a facut-o cineva si probabil ca jucatorii atunci cand au vazut si-au pierdut entuziasmul.

A fost o lipsa acolo, o lipsa de entuziasm, au fost apoi si accidentarile si absentele care au cantarit. Poate si pe la selectie am mai gresit cu anumiti jucatori, dar si selectia asta e vai de mama ei. Poate trebuiau adusi altii, dar am mers pe mana celor care ne-au facut fericiti. L-am mai adus noi pe Tanase, apoi pe Bourceanu, pe Gaman doream sa-l aducem...

Doream sa aducem ceva prospaturi din mers, dar n-am mai apucat. De Maftei si Lazar nu stiu daca e o greseala ca nu i-am luat... S-a gresit la selectie pe alte posturi, nu acolo. Acum decizia federatiei e luata si cu asta basta. Pot sa spun insa ca e o atmosfera foarte incarcata, iar tensionata e inca dinainte de meciul cu Olanda.

A continuat apoi tensiunea si in federatie, si presa, si rezultatele si s-a ajuns la ce s-a ajuns. Cu greseli iresponsabile la faze fixe, pentru ca nu ne-a batut Serbia si Austria pe joc. Greseli inexplicabile la jucatori cu experienta, forma fizica precara a jucatorilor. Sanse la Mondiale ar fi sa bati tot si sa depinzi de jocul rezultatelor. Asa ar fi sanse, dar fotbalistic vorbind sunt foarte, foarte, foarte mici", a spus Iovan.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!