Ștefan Iovan a văzut România și remarcă un aspect esențial: "Nu a existat la nicio generație până acum!"

Stefan Iovan edward iordanescu EURO 2024 Romania Romania - Olanda EURO 2024
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 22:45
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 22:51

Naționala luptă pentru accederea în sferturile EURO marți de la 19:00 contra Olandei, la Munchen. 

Acum antrenor Centrul de Juniori din cadrul CSA Steaua, Ștefan Iovan a vorbit despre performanța uriașă a naționalei, calificarea în optimile de finală ale Campionatului European din Germania, transmis de Pro TV, Pro Arena și VOYO. 

Căpitanul Stelei din finala de la Sevilla a evidențiat un lucru major realizat de selecționerul Edi Iordănescu, pe care îl cunoaște de când era copil și vine alături de tatăl său, Anghel Iordănescu, la antrenamentele și la partidele marii echipe din Ghencea, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986 și finalistă a CCE trei ani mai târziu. 

Ștefan Iovan: "Iordănescu a reușit să creeze o unitate care nu a existat la nicio generație"

"Moțăței" a subliniat atuurile lui Edi Iordănescu, legate și de factorul psihologic.

„Ce a reușit Edi Iordănescu este că i-a făcut pe jucători să creadă că sunt mai buni decât cred ei că sunt, ceea ce e un lucru extraordinar. De aici vin toate! A reușit să creeze o coeziune, o unitate care nu a existat la nicio generație până acum! Plus încrederea pe care le-a transmis-o jucătorilor noștri. E ceva fanstastic!”, a spus Ștefan Iovan, conform Gsp. 

"Mi-a plăcut Stanciu, mi-a plăcut Răzvan Marin. De asemenea, și Rațiu, iar Niță dă siguranță în tot ceea ce face. Ianis mi-a plăcut cu Slovacia, are curaj, are toate calitățile pentru a face lucruri interesante pentru echipă, a demonstrat acest lucru. Le doresc să joace cu curaj, să fie la fel de uniți. Putem deveni și mai puternici decât suntem! Bineînțeles, cu publicul alături!", a mai declarat căpitanul de la Sevilla, pentru sursa mai sus menționată. 

Naţionala României va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal, meci care va avea loc în data de 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00. România a câştigat Grupa E a competiţiei, iar Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.

  • Câştigătoarea acestui duel va juca în sferturile de finală cu Austria sau Turcia. Echipa care se va califica în semifinale dintre ele va avea ca adversară câştigătoarea dintre partidele Franţa - Belgia şi Portugalia - Slovenia.

Programul optimilor de finală

Sâmbătă 29 iunie

meciul 38 Elveţia - Italia (Berlin, 19:00)

meciul 37 Germania - Danemarca (Dortmund, 22:00)

Duminică 30 iunie

meciul 40 Anglia - Slovacia (Gelsenkirchen, 19:00)

meciul 39 Spania - Georgia (Koln, 22:00)

Luni 1 iulie

meciul 42 Franţa - Belgia (Dusseldorf, 19:00)

meciul 41 Portugalia - Slovenia (Frankfurt, 22:00)

Marţi 2 iulie

meciul 43 România - Olanda (Munchen, 19:00)

meciul 44 Austria - Turcia (Leipzig, 22:00)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!