nationala romaniei Ionut Lupescu Nicolae Stanciu Nationala Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu știe cine e vedeta naționalei: "E un personaj foarte important"

Echipa națională se află pe primul loc în Grupa I din preliminariile EURO 2024.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 18:52
Data actualizarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 18:51

După opt meciuri desfășurate în campania europeană, selecționata lui Edward Iordănescu și-a revendicat prima poziție cu 16 puncte. În consecință, tricolorii au înregistrat patru victorii și patru rezultate de egalitate.

Ionuț Lupescu știe cine e vedeta naționalei: "E un personaj foarte important"

Ionuț Lupescu, fost mare internațional român, a vorbit despre selecționata lui Edward Iordănescu și a subliniat faptul că Radu Drăgușin e un jucător de top, iar vedeta reprezentativei e Nicolae Stanciu.

„Cred că după Euro din Italia (n.r – turneul final de tineret Euro U21 din 2019), pe fondul insucceselor interne, la nivel intern s-a supraestimat acea competiție și am crezut că vom avea rezultate și la echipa mare. Numai că diferența este mare între naționala de tineret și cea mare.

De aceea spun că e foarte important să ne calificăm la Euro 2024, pentru că doar așa ne va crește iar cota, plus că jucătorii vor căpăta mult mai multă încredere.

Sper să mai apară și alți jucători de top, cum este Drăgușin. Dar nu trebuie să punem prea mare presiune pe el. Radu trebuie să joace, să capete experiență, încă e în perioada în care poate învăța. Doar așa va crește, cu siguranță.

Cât despre vedeta naționalei…. Stanciu este căpitanul. E un personaj foarte important. În jurul lui se creează echipa”, a spus Ionuț Lupescu pentru PlaySport.

Pentru tricolori urmează meciurile cu Israel și Elveția, contracandidatele la primele două locuri ale Grupei I. România este lider cu 16 puncte, însă Elveția (15 puncte) și Israel (11 puncte) au cu un meci, respectiv două mai puțin. Duelul direct dintre Elveția și Israel a fost amânat pentru 15 noiembrie, din cauza războiului izbucnit în Gaza.

România - Andorra 4-0

Tricolorii au început în forță meciul de pe Arena Naționlă. Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 23, iar Ianis Hagi a majorat diferența în minutul 28 al partidei.

Răzvan Marin a fructificat o lovitură de pedeapsă în minutul 44, chiar înainte de pauză, iar Florinel Coman a închis tabela de marcaj în repriza secundă, în minutul 50.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!