Marius Lacatus csa steaua FCSB Fotbal intern Marius Lacatus

Decizia Curții de Apel mai mult l-a încurcat pe Marius Lăcătuș! Legenda stelistă face apel direct la MApN

Curtea de Apel a dat un verdict favorabil CSA Steaua în dosarul privind palmaresul echipei Steaua, respingând cererea FCSB de a fi recunoscută drept continuatoarea istorică a echipei care în 1986 câștiga Cupa Campionilor Europeni.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 17:50
Data actualizarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 17:53

După decizia CAB, fostul mare fotbalist Marius Lăcătuș a ieșit public și a solicitat MApN să facă demersurile necesare pentru a clarifica situația clubului din Liga 2.

„Mă găndesc și la jucători, la antrenori. Au jucat în Ghencea, cu Steaua, în cupele europene. Ei ai cui sunt? Justiția ar trebui să dea o sentință și pentru această perioadă.

Cred că o astfel de sentință ar trebui să îi spună și Ministerului să facă mai mult, să găsească metodele necesare ca această echipă să promoveze. Să ai palmares și să joci în Liga 2 fără drept de promovare nu e ușor pentru nimeni, pentru jucători, antrenori sau suporteri.

Era Steaua când eram eu antrenor. Președinte am fost tot la Steaua. Era Steaua care juca în Ghencea. Acum nu mai e Steaua...

Trebuie să ne întrebăm cum de au avut dreptul de a juca în Liga 1? Palmaresul i-a ajutat foarte mult la meciurile din cupele europene. Eu nu sunt jurist, dar dacă până în 2003 nu au avut dreptul să se folosească de palmares, înseamnă că dreptate are Steaua. Palmaresul cel mai bogat a fost până în 1998. Asta mă mulţumeşte, că FCSB nu va mai apărea câştigătoare a Cupei Campionilor la UEFA. Liga Profesionistă are obligaţia să anunţe la UEFA acest lucru”, a spus Marius Lăcătuș, la Digisport.

În urma deciziei luate luni, lui CSA Steaua îi revine, în consecință, palmaresul din 1947-1998, incluzând Cupa Campionilor Europeni din 1986 și toate celelalte trofee cucerite în perioada respectivă, în timp ce FCSB-ului îi revine perioada 2003-2017. De asemenea, perioada 1998-2003 i-a fost atribuită celor de la AFC Steaua.

CSA Steaua nu poate promova în Superliga

În ciuda victoriilor pe care juristul Florin Talpan le obține în instanță, CSA Steaua nu poate promova în prima ligă din cauza modului de organizare: persoană juridică de drept public. Pentru a putea promova în Superliga, „militarii” vor trebui să se asocieze cu un privat și să obțină statutul de entitate juridică de drept privat.

CSA Steaua nu merge prea bine în campionat, în acest sezon. Trupa lui Daniel Oprița ocupă doar locul 11 în Liga 2, cu 12 puncte.

„Militarii” au obținut o singură victorie în ultimele cinci meciuri, trei egaluri și o înfrângere.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!