Ionel Ganea, "taxat" de Mircea Sandu, după ce a atacat Generația de Aur

Ionel Ganea Generatia de aur Mircea Sandu Nationala Ionel Ganea
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2024, 09:28
Data actualizarii: Miercuri 29 Mai 2024, 09:31

"Generația de Aur" a învins selecționata mondială cu scorul de 3-2 (1-2), sâmbătă seara, pe Arena Naţională, la meciul de retragere.

La evenimentul organizat pe Arena Națională nu a fost invitat, nici ca spectator, Ionel Ganea, marcatorul golului care ducea România în sferturile de finală ale Campionatului European din 2000.

"Ganezul" l-a atacat dur pe Gică Popescu, iar acest lucru i-a atras critici din partea lui Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal.

"Eu țin foarte mult la Ionel Ganea, un jucător exponențial pentru echipa națională și fotbalul românesc. Este mai expansiv. Întotdeauna vorbește, mai apoi, de multe ori, regretă.

Putea să fie prezent, nu neapărat pe teren, e destul de rotunjor... este posibil ca Gică Popescu cu firma, compania care a organizat, sunt convins, or fi avut și scăpări. Nu trebuie, cred eu, să existe astfel de poziții.

Cel mai bine ar fi fost să-l sune și să se lamurească. Să-i spună 'Bă, vreau să vin și eu'. (n.r. - Poate a fost vorba și de orgoliu aici. De ce să sun eu dacă ei nu m-au chemat?) Domnule, eu am primit, spre exemplu, invitația la dineu în ziua dineului, invitația și parking-ul pentru meci în ziua meciului.

Așa au putut să împartă organizatorii... A fost un eveniment bine organizat. Aceste lucruri se lămuresc personal, mai puțin prin presă, cu astfel de apariții. E păcat, ei au jucat împreună, s-au ajutat în teren.

Sandu crede că Mutu și Chivu nu trebuiau să lipsească de la eveniment

Și eu am fost surprins că n-au fost și Mutu, Chivu. Poate aici, organizatorii au omis câțiva jucători pe la echipa națională, cu zeci de prezențe, de goluri adunate.

După 1990, poate chiar și înainte, ar mai fi fost personalități care ar fi trebuit să fie invitate. Eu, unul, apreciez efortul, inițiativa. A fost, într-adevăr, o implicare mare.

Cred că acești jucători care n-au fost invitați la meci ar trebui să accepte această scuză pe care, dacă vrei, o transmit eu: îmi pare rău că n-au fost, dar înțeleg și efortul făcut de Gică Popescu. Probabil aceste omisiuni n-au fost intenționate. Ar trebui să-l sune și să lămurească între ei", a spus Mircea Sandu, potrivit iAMSport.

Cea mai mare performanţă a echipei naţionale de fotbal a României a fost sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când "tricolorii" au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în faţa Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!