Romania MIhai Stoichita Nations League Nationala

"I-am pupat pe toți!" România s-a făcut de rușine în Liga Națiunilor, Stoichiță vorbește despre "speranțe și un nou început"

România doar și-a cosmetizat imaginea șifoantă după 4-1 cu Bosnia. Per ansamblu, în Nations League, tricolorii lui Edi Iordănescu au avut evoluții submediocre. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 18:55
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 19:11

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, rămâne un optimist incorigibil. Deși România s-a făcut de rușine într-o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru, retrogradând în Liga C, Stoichiță vorbește despre spreranțe și "un început de drum".

Stoichiță: "I-am pupat pe toți"

Stoichiță, cel care dribla în urmă cu o zi o întrebare pusă de Basarab Panduru, merge pe carte sensibilă, pe relaționarea oficiali FRF - jucători.

"I-am pupat pe toți, i-am felicitat. Sper să fie un început de drum cu finalitate la campionatul care urmează. Lucrul ăsta îți dă speranțe pentru viitoarea campanie.

Am spus-o și o repet. Are credit din partea noastră (n.r.: Edi Iordănescu). Probabil orice alt antrenor ar fi venit și chiar dacă ar fi avut acest parcurs  probabil ar fi ajuns la aceeași concluzie", a declarat Mihai Stoichiță, marți după-amiază. 

Răzvan Burleanu spune că tricolorii ar fi meritat să termine măcar pe 3.

"Dacă e să facem o analiză corectă a acestei grupe, am avut cel puțin o echipă mai bună decât noi, dar, în același timp, n-am fi meritat să terminăm sub Muntenegru. Din păcate, am pierdut șase puncte în dubla cu Muntenegru și acolo s-a pierdut", a mai spus președintele FRF.

România, în Grupa 3 din Liga B (Nations League)

1. Bosnia - 11p (golaveraj 8-8)

2. Finlanda - 8p (8-6)

3. Muntenegru - 7p (6-6)

4. România - 7p (6-8)

Dialogul Stoichiță - Panduru, imediat după România - Bosnia 4-1

Naționala a încheiat în premieră pe ultimul loc în clasamentul Nations League și a ajuns în Liga C, însă directorul tehnic al Federației Române de Fotbal s-a arătat confuz când a fost întrebat despre retrogradare. Mihai Stoichiță a avut o replică cel puțin interesantă în momentul în care s-a pus problema coborârii României în Liga C, spunând, într-un mod neașteptat că „nu cunoaște regulamentul”. 

Reacție neașteptată a lui Mihai Stoichiță 

Oficialul Federației s-a arătat extrem de confuz când s-a pus problema retrogradării, spunând că România a rămas în aceeași grupă. Stoichiță făcea însă referire la grupa pentru preliminariile Campionatului European. 

„Acum îmi spuneţi că am retrogradat, nu am retrogradat, am rămas în aceeaşi grupă se pare, nu? Ceva de genul ăsta. Nu cred că am retrogradat, nu ştiu care e regulamentul.

(n.r. ba da, în ce grupă să rămânem?) Urna a treia, am căzut în urna a treia. Aia e mergem, mai departe. O să meargă mai departe Edi, pentru că aşa vrea federaţia”, a spus Mihai Stoichiţă la Orange Sport.

Aflat în platou, Basarab Panduru a cerut explicații pentru răspunsul lui Stoichiță: „Lămureşte-mă şi pe mine, te rog frumos, cum nu am retrogradat? Nu înţeleg”. 

Mihai Stoichiță: Am rămas în urna a treia. 

Basarab Panduru: Tu vorbești că nu am retrogradat din urna a 3-a pentru preliminariile Euro 2024? Eu zic de Nations League!

Mihai Stoichiță: Dacă vreți voi, am retrogradat, da, dar noi suntem în aceeași urnă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!