MIhai Stoichita Echipa Nationala edi iordanescu Nationala

Mihai Stoichiță continuă seria declarațiilor inedite despre echipa națională: "Sper să nu piardă avionul"

România a învins Bosnia, scor 4-1, în ultimul meci din grupele Nations League, însă a retrogradat în al treilea eșalon valoric al competiției. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 16:51
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 17:05

Naționala României a câștigat ultima partidă din Nations League, însă avea nevoie ca Finlanda să obțină maximum o remiză cu Muntenegru pentru a evita retrogradarea în Liga C. Finlandezii au câștigat, astfel că naționala lui Edward Iordănescu a retrogradat într-un eșalon inferior.

Dennis Man (38), George Puşcaş (73, 86) şi Andrei Raţiu (79) au marcat pentru România, dar o evoluţie remarcabilă a avut și Nicuşor Bancu, coautor la primele două goluri şi cu o contribuţie majoră la al treilea. Pentru oaspeţi, care erau deja promovaţi în Liga A, a înscris Edin Dzeko (77).

După ratarea obiectivului din Nations League, oficialii Federației Române de Fotbal își doresc ca Edi Iordănescu să continue pe banca tehnică a reprezentativei României. Următorul obiectiv este calificarea la Euro 2024. În preliminarii, România face parte din urna a treia valorică la tragerea la sorți de la începutul lunii octombrie, și ar putea avea o misiune dificilă.

"Am mai repetat asta de fiecare dată când am vorbit. Nu e mingea la noi, mingea e la Edi. Eu așa sper, să mergem împreună la tragerea la sorți. Să nu se răzgândească el și să piardă avionul", a declarat Mihai Stoichiță la DigiSport. 

Ce scrie presa din Ungaria, după ce România a retrogradat în Liga C

Mai multe publicații din Ungaria au scris despre retrogradarea României, în ziua în care parcursul impresionant al maghiarilor în Liga A s-a încheiat cu o înfrângere în fața Italiei, scor 2-0.

"România a câștigat la trei goluri, dar tot a fost eliminată din Liga B", este titlul dar de celebra publicația maghiară Nemzeti Sport.

"România a câștigat meciul cu Bosnia și Herțegovina, scor 4-1, dar Finlanda a câștigat în Muntenegru, astfel că românii au terminat pe ultimul loc și au fost eliminați din Liga B", au mai scris jurnaliștii de la publicația citată.

Modifică setările cookies