Ce susține acum Burleanu despre contractul selecționerului și ce afirma Laszlo Boloni, în urmă cu opt luni

Naționala României s-a făcut de rușine în Liga Națiunilor. A terminat grupa pe ultimul loc și a retrogradat în Liga C.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 18:32
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 18:45

Președintele FRF, vot de încredere pentru actualul selecționer.

Burleanu susține că-l va susține pe Edi Iordănescu să rămână selecționer și pretinde că și Laszlo Boloni a primit același "tip" de contract! 

"Acesta a fost contractul care a fost propus tuturor posibililor selecționeri cu care s-a discutat la vremea respectivă. Cu domnul Boloni nu am ajuns în această situație. Dacă lucrurile arătau la fel cum arată azi, indiferent de numele selecționerului, aceeași ar fi fost propunerea noastră ca administrație: stabilitate pentru următoarea campanie", a declarat Răzvan Burleanu, marți după-amiază. 

Cei din FRF l-au contactat înainte să demareze negocierile cu fiul lui Anghel Iordănescu pe Laszlo Boloni. Fostul mare mijlocaș de la ASA Târgu Mureș și Steaua era dispus să preia prima reprezentativă, însă cei de FRF i-au pus în contract un articol, "ca o piedică", așa cum îl califica Boloni. 

Boloni avea un obiectiv intermediar, care ținea de clasare în grupa din Liga C a Nations League. 

"Eram în orice moment prezent pentru discuții, care au durat foarte mult timp. Boloni a fost tot timpul prezent și încă o chestie care a fost deranjantă. În general spunem că nu vorbim despre bani, dar partea financiară au fost discuții absolut inutile, dar interesante. Nu a fost niciodată o problemă pentru mine. Nu am prezentat absolut nicio problemă. În concluzie, ce pot să vă spun e că supărat nu sunt, dar trist da.

Voiam să mă folosesc de această competiție (n.r. - Liga Națiunilor) pentru a pregăti echipa națională pentru preliminariile Campionatului European. Propunerea mea, de a șterge obiectivul intermediar, a fost respinsă. Ceea ce m-a deranjat deosebit de mult, mi-au spus că nu pot ține un antrenor care nu câștigă, pentru că au alte obiective. Atunci de ce dracu mă cauți pe mine? Acest tratament pe mine mă deranja”, spunea Boloni, într-o conferință de presă, după ce au picat negocierile cu FRF.

România, în grupa 3 din Liga B (Nations League)

1. Bosnia - 11p (golaveraj 8-8)

2. Finlanda - 8p (8-6)

3. Muntenegru - 7p (6-6)

4. România - 7p (6-8)

Modifică setările cookies