Gica Popescu Nicolas Popescu Romania U19 Nationala

FOTO Gică Popescu, reacție impresionantă despre performanța naționalei U19, din care face parte și fiul său

De la tată la fiu. Dinastia Popescu în fotbalul românesc. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 19:03
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 19:30

Naționala U19 a României și-a asigurat prezența la Campionatul European din Slovacia, programat să se desfășoare în perioada 18 iunie - 1 iulie. 

Naționala pregătită de Adrian Vasâi s-a calificat matematic la Campionatul European din Slovacia, după victoria obținută în fața Croației, 2-1 și ajutată de egalul dintre Islanda și Georgia. În meciul cu naționala Georgiei, România U19 a reușit să se impună categoric, cu scorul de 5-1. 

România U19 s-a calificat matematic la Campionatul European după egalul dintre Georgia și Islanda. Pentru România va fi a doua participare la EURO U19, dar este prima calificare obținută în urma preliminariilor. În 2011, tricolorii U19 au fost prezenți la turneul final din postura de țară gazdă. Din selecționata lui Adrian Văsâi face parte și Nicolas Popescu, fiul lui Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei și al formației FC Barcelona. 

Actual președinte la Farul Constanța, Gică Popescu a realizat o paralelă extrem de interesantă între o performanță pe care o realiza în urmă cu peste 35 de ani și rezultatul reprezentativei din care face parte fiul său. 

"AMINTIRI. LA FEL CA MINE, NICO VA MERGE LA UN C.E. U 19 Sâmbătă, echipa națională Under 19, din care face parte și fiul meu Nicolas, a obținut o superbă calificare la turneul final al Campionatului European. Meciul care avea să însemne calificarea s-a disputat contra Croației, chiar țara gazdă a grupei de la Turneul de Elită. Nico a intrat pe teren în minutul 28. Mi-am adus aminte cu emoție de calificarea pe care am obținut-o cu echipa națională la aceeași categorie de vârstă la Campionatul European din 1986.

Eram căpitan de echipă într-o generație în care-i aveam colegi, între alții, pe Prunea, Dan Petrescu și Ovidiu Sabău. Calificarea de sâmbătă a fost cu atât mai frumoasă pentru noi, cu cât de la Farul au mai jucat Gabriel Dănuleasa, Luca Andronache și Răzvan Tănasă. Iar din lotul care a obținut calificarea au mai făcut parte Dan Sârbu, Ștefan Bodișteanu și Eduard Radaslavescu, care au lipsit la acest meci din motive medicale. Felicitări, copii! Succes la vară, la turneul final din Slovacia!", a scris Gică Popescu, pe Facebook. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!