romania - slovenia Dacian Varga marius marin Nationala

EXCLUSIV Fotbalistul remarcat de un fost internațional, după România - Slovenia 1-2: „Așa am reușit să construim”

Dacian Varga a fost prezent în studio la Pro Arena, după România - Slovenia 1-2.

Vali Andronescu
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 11:19
Data actualizarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 16:18

România a pierdut confruntarea amicală cu Slovenia de pe „Cluj-Arena”. „Tricolorii” au început deosebit de slab, însă în partea a doua a meciului, Edi Iordănescu a schimbat decisiv, introducându-l pe Olimpiu Moruțan în locul lui Andrei Cordea, iar fața naționalei s-a schimbat.

Fostul internațional, Dacian Varga, a vorbit după meci despre evoluția elevilor lui Edi Iordănescu, evidențiind faptul decizia selecționerului de a-l introduce pe Marius Marin între fundașii centrali a dus la o construcție mult mai bună a „tricolorilor”.

„Ar trebui să începem cu lucrurile pozitive după minutul 45. În prima repriză am jucat foarte slab, cred că a fost mincinos scorul de 2-0. În repriza a doua mi-a plăcut. Marius Marin a stat între cei doi fundași centrali și am reușit să construim. Am avut ocazii”, a spus Dacian Varga.

Edi Iordănescu a fost inspirat la pauză: „Asta a impactat imediat”

După meci, Edi Iordănescu a evidențiat faptul că schimbarea de la pauză a impactat imediat și a precizat că e bucuros că „tricolorii” au avut o altă față în repriza secundă.

„Schimbarea la pauză a impactat imediat. A avut o bară (n.r. Olimpiu Moruțan). Accentul a fost pus pe două lucruri. În primul rând, o parte motivațională. Și o parte tactică, mă bucur că echipa a reușit s-o pună în practică. Mă bucur că am reușit să mergem peste adversar”, a spus Edi Iordănescu după meci.

România - Slovenia 1-2

În meciul de pe stadionul Cluj Arena, slovenii au deschis scorul, prin Sesko, lovitură de cap în minutul 26. Cinci minute mai târziu, Sporar a dublat avantajul oaspeţilor. Drăguş a redus din diferenţă în minutul 64, inscriind din pasa lui Cristian Manea.

ROMÂNIA: H. Moldovan - Cr. Manea, Burcă, Nedelcearu (Drăguşin 72), Vătăjelu (Opruţ 60) - R. Marin (Boloca 84), M. Marin, Cicâldău (Olaru 60) – Cordea (46 Moruţan), Puşcaş, Drăguş (Petrila 73). SELECŢIONER: Edward Iordănescu

SLOVENIA: Oblak - Stojanovic, Blazic (Mevlja 46), Bijol, Balkovec (Sikosek 70) – Lovric (Karnicnik 46), Cerin, Kurtic (Stankovic 85), Verbic (Horvat 79) - Sesko, Sporar (Vomberger 46). SELECŢIONER: Matjaz Kek

  • Arbitru: Nicolas Laforge (Belgia)
  • Cartonaşe galbene: Drăguş 34, Olaru 82 / Lovric 23, Balkovec 48, Stojanovic 58, Verbic 66, Sikosek 83

Duminică, România va juca un alt amical, cu Republica Moldova, de la ora 20.30, la Chişinău.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies