Nationala

EXCLUSIV! "Sapunaru nu mai duce inca o campanie. Trebuie cautate solutii pe termen lung de la U21"

Un fost component al "Generatiei de Aur" crede ca axul central al apararii e punctul slab al actualei echipe nationale. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Martie 2019, 15:23
Data actualizarii: Luni 25 Martie 2019, 15:32

Gheorghe Mihali, fostul fundas de la Dinamo si Guingamp, care are 31 de selectii la echipa nationala si a facut parte din lotul Romaniei la CM 1994, spune ca infrangerea cu Suedia nu e un capat de tara, dar ca ar trebui facute niste alegeri pe termen lung in alcatuirea echipei la viitoarele partide.


"Am vazut meciul cu Suedia, am aceeasi parere ca toata lumea. Am fost foarte slabi in prima repriza, am avut semne de revenire in repriza a doua. Am vazut ca a recunoscut si Contra ca nu am avut atitudinea potrivita. Nu cred ca am intrat timorati, nu stiu ce s-a intamplat. Cand am vazut echipa prima data, am zis ca antrenorul are foarte mult curaj. Eu cred ca Contra a facut echipa bine, dar cred ca suferim la nivelul fundasilor centrali, care nu dau echipei siguranta de care are nevoie si nici nu mai sunt tinerei, nu mai au marja de crestere.

Sapunaru, de exemplu, nu cred ca mai poate duce o campanie de calificare. Nu cred ca e o solutie pe termen lung. Chiriches e mai mult accidentat, Grigore si Moti sunt si ei de-o varsta cu Sapunaru. Cred ca trebuie cautate solutii pe termen lung. Cred ca avem solutii la echipa de tineret. Mie imi place Adrian Rus, de la Sepsi. E puternic, are un fizic bun, are joc bun de cap si o viteza decenta, e agresiv la deposedare, paseaza bine, joaca regulat la echipa de club, are o varsta buna... El ar fi pariul meu. Dar mai sunt cel putin 3-4 jucatori tineri acolo care pot evolua cel putin la fel cum au jucat Sapunaru si Grigore in Suedia, daca nu mai bine. Trebuie cautate solutii pe termen lung, pentru urmatorii 5-10 ani, pentru ca sunt posturi cheie.

Nu vom avea probleme cu Feroe, Doamne fereste! Ok, s-a schimbat fotbalul si Feroe a progresat, nu mai este echipa de acum 25 de ani, pe care o bateam noi cu 8-0 in Ghencea. Dar nici sa ne puna probleme deosebite, sa nu putem sa ii batem. Sa fim seriosi! Sigur ca antrenorii trebuie sa fie prudenti si jucatorii sa nu ia in deradere niciun adversar, asta e alta treaba. Inca e o diferenta foarte mare si nu e cazul sa fim atat de pesimisti, incat sa spunem ca am decazut pana la nivelul Insulelor Feroe.

Mi se pare o atitudine imbunatatita la lot, desi mai este de muncit, normal. De cand a venit Contra, mi se pare ca lucrurile s-au schimbat in bine. El are un palmares remarcabil, daca nu ma insel, asta e prima infrangere. E greu sa fii selectioner, e presiune mare, care s-a marit acum, cand vom gazdui Euro 2020. Pana la urma, cred ca el isi face partea lui de munca, dar nu poate intra pe teren. Tot timpul spunem ca ne trebuie un pic mai mult curaj, ca antrenorii joaca prea defensiv. Dar curajul fara valoare, si invers, nu aduce victorii. Cu tupeul nu faci nimic, daca nu ai valoare si nu muncesti mult.

Parerea mea este ca ne vom bate cu Suedia pentru locul 2, era foarte important sa scoatem cel putin un egal. Dar e bine ca macar am marcat si acel gol, la retur ne e de ajuns un 1-0, in calculul meciurilor directe. Mai sunt 27 de puncte puse in joc, avem timp sa ne redresam. Norvegia e, in mod normal, o echipa mai accesibila decat Suedia. Spania, dupa ce am vazut in primul meci, nu mai e nici ea de neinvins. Nu au fost stralucitori, sunt si ei intr-o schimbare de generatii. Probabil ca Spania se va califica, dar nu asa usor ca pana acum", a declarat Mihali pentru Sport.ro. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies