Nationala

Cu cine ne luptăm în Ghencea: islandezii vin cu un cântăreț și un voleibalist! România - Islanda e azi, de la ora 21:45, live pe Pro TV și VOYO

Naționala nordică se află pe locul 62 în clasamentul FIFA.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Joi 11 Noiembrie 2021, 13:02
Data actualizarii: Joi 11 Noiembrie 2021, 14:35

România - Islanda e azi, de la ora 21:45, live pe Pro TV și VOYO

Chiar dacă mulți dintre adversarii tricolorilor de astăzi au evoluat sau evoluează în campionate puternice, Islanda surprinde în continuare cu CV-urile unora dintre jucătorii aflați în lot.

Mijlocaș de la Eurovision și portar de la naționala de volei

Naționala clasată pe poziția cu numărul 62 în clasamentul FIFA a venit în România cu un cântăreț cu pretenții la Eurovision în urmă cu trei ani (fundașul stânga/mijlocașul central Gudmundur Thorarinsson, de la New York City - foto principal, nr. 3), cu un fost voleibalist de națională (portarul Elias Rafn Olafsson, de la FC Midtjylland), dar și cu un jucător care deja și-a început de doi ani cariera de antrenor în ligile inferioare islandeze (Birkir Mar Saevarsson, de la Valur Reykjavik).

Islanda are veritabile dinastii de fotbaliști

În plus, nu mai puțin de șapte internaționali din lotul de astăzi sunt fii, unii chiar și nepoți sau strănepoți, de foști fotbaliști.

Este vorba despre portarii Runar Alex Runarsson și Patrik Gunnarsson, mijlocașul Isak Bergmann Johannesson, atacanții Albert Gudmundsson (foto principal, nr. 11), Stefan Teitur Thordarson, Sveinn Aron Gudjohnsen și Andri Gudjohnsen, ultimii doi fiind frați.

Ei sunt copiii celebrului Eidur, în prezent antrenorul secund al reprezentativei nordice.

A patra generație cu selecție și gol la națională

Gudjohnsen-ii reprezintă, fără îndoială, cea mai cunoscută ”dinastie” fotbalistică din Islanda. 

Însă Gudmundsson are și mamă fotbalistă și reprezintă deja a patra generație din familie cu selecții și goluri la echipa națională a Islandei! 

Selecționerul Arnar Vidarsson este și el, cum altfel, fiu și frate de fotbaliști.

Modifică setările cookies