VIDEO EXCLUSIV "Cine e cel mai bun fundaș dreapta român?". Un fost internațional a răspuns imediat: "Să-i dăm încrededere!"

Ovidiu Dănănae (36 deani), fostul jucător al Craiovei, a fost invitat la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 10:55
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 10:58

Dănănae și-a încheiat cariera de jucător în 2020, iar în prezent este secundul lui Eugen Trică la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în Liga 2. Fostul fotbalist al Craiovei a fost desemnat cel mai bun fundaș dreapta din România, în sezonul 2008/2009, iar acum și-a manifestat admirația față de Andrei Rațiu, fotbalistul de la Huesca.

Andrei Rațiu, considerat cel mai bun fundaș dreapta

Rațiu a devenit om de bază al echipei naționale în ultimele luni, după ce a fost debutat de Mirel Rădoi în septembrie. Dănănae cere încredere și minute pentru fundașul dreapta care s-a născut în România și a crescut în fotbalul spaniol.

"Se pare că în ultimii doi-trei ani este acest băiat din Spania, Rațiu. Într-adevăr, au fost și foarte mulți antrenori la echipa națională în toți acești ani, dar primordial pentru un fundaș lateral este să-și câștige duelul direct, aici suferă jucătorii români.

Eu am ieșit cel mai bun fundaș dreapta exact pe acest criteriu - câștigarea duelului direct cu adversarul meu. Acest băiat are potențial. Sunt convins că mai sunt și alții, adr momentan este prima variantă. Trebuie să-i dăm încrede lui Rațiu și să joace", a spus Dănănae, la Ora Exactă în Sport.

Ovidiu Dănănae a jucat de-a lungul carierei la U Craiova, Tom Tomsk, FCSB, Turnu-Severin, Apollon Limassol și Metalul Reșița. 

Fundașul a strâns patru meciuri la echipa națională, însă la debut, într-un meci cu Ungaria (1-0), a suferit o ruptură de ligamente și a lipsit o perioadă îndelungată de pe gazon. 

Modifică setările cookies