Andrei Ratiu Echipa Nationala el mundo deportivo Huesca Stranieri

Un fotbalist al echipei naționale, lăudat în presa din Spania: „Este unul dintre puținii jucători capabili să facă diferența!”

Tricolorul remarcat de Mundo Deportivo. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Aprilie 2022, 14:20
Data actualizarii: Duminica 03 Aprilie 2022, 14:50

Andrei Rațiu (23 ani) a debutat la echipa națională pe 2 septembrie 2021, când selecționer era Mirel Rădoi (41 ani), iar de atunci jucătorul a devenit prima opțiune a României pentru flancul drept, chiar și în mandatul lui Edward Iordănescu (43 ani). 

Evoluțiile solide ale lui Rațiu pentru Huesca și echipa națională au intrat și în vizorul spaniolilor. Mundo Deportivo i-a dedicat un articol în care-l laudă pentru aportul său atât în faza defensivă, cât și cea ofensivă.

„La 23 de ani, fotbalistul dă dovadă de o creștere constantă și caută să își consolideze locul pentru a fi prima variantă pe partea dreaptă a apărării naționalei sale. Crescut la academia lui Villarreal, acesta face parte din generația chemată să readucă România la nivelul care îi corespunde în fotbalul mondial, fiind unul dintre puținii jucători capabili să facă diferența. 

România nu a reușit să se califice la Campionatul Mondial din Qatar. În ciuda schimbării de selecționer, rolul lui Rațiu în echipă a rămas același.

Deși sezonul nu a fost ușor pentru Huesca, Andrei a reușit să ofere soluții, iar echipa are în el un fotbalist important, care ridică nivelul în banda dreaptă, atât în apărare, cât și în atac”, au scris jurnaliștii de la Mundo Deportivo

Andrei Rațiu a început fotbalul la centrul de copii și juniori al lui Villarreal, însă nu a apucat să bifeze niciun meci pentru prima echipă a spaniolilor. Așa că în vara lui 2020 a plecat sub formă de împrumut la ADO Den Haag, în Țările de Jos, ca peste un an să fie transferat de Huesca, echipă care în prezent ocupă locul 11 în La Liga 2. 

Modifică setările cookies