Basarab Panduru echipa nationala a romaniei edi ioradanescu Liga Natiunilor Nationala

Basarab Panduru nu crede în "lacrimile" tricolorilor: "Frica se instalează când nu te antrenezi"

România joacă cel de-al doilea meci din grupele Nations League, în deplasare, cu Bosnia, marți, de la 21:45.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Iunie 2022, 22:30
Data actualizarii: Luni 06 Iunie 2022, 22:36

Reprezentativa antrenată de Edi Iordănescu nu a început bine această campanie europeană, fiind învinsă categoric de Muntenegru, scor 0-2.

Înaintea confruntării cu Bosnia, Edi Iordănescu a susținut o conferință de presă în timpul căreia a susținut că jucătorii sunt stresați și trăiesc cu teama de a nu greși pe teren. 

Basarab Panduru a dezvăluit că "tricolorii" ar trebui să intre cu o altă atitudine în partida cu Bosnia și să lase în urmă eșecul usturător cu Muntenegru.

"Din ce văd eu, jucătorii sunt speriaţi şi neîncrezători. Astea nu-mi plac, că de la jucători importanţi nu auzi asta. Nu există jucător pe lumea asta care să nu greşească, dar e important ce faci după ce greşeşti. Nu cred că ne va fi uşor. Mi-e frică de meciul ăsta mai mult decât cel din Muntenegru, dar de frica adversarului cred că vom juca diferit. De frica adversarului.

 

"Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să rupi la antrenamente"

Se vorbeşte despre rolul psihologului la echipă. Nu mai există echipă pe pământ fără psiholog. Rolul lui e să te scoată acum, nu când câştigi. Practic, de şase ani lucrăm cu psihologul şi uite unde am ajuns. Are treabă cu valoarea jucătorului. Ca să ajungi la psiholog, trebuie să faci totul perfect, antrenamentul, familia. Noi, una-două mergem la psiholog. Dacă nu faci toate lucrurile astea, psihologul te antrenează mai bine? Pare că de şase ani aducem doar jucătorii cu probleme. 

Frica vine de la neantrenat, nejucat. Când s-a instalat frica, nu o lăsa. Când s-a instalat, nu mai ai nicio şansă. Se ajunge la situaţia asta. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să rupi la antrenamente. Frica se instalează când nu te antrenezi şi nu joci. Uşor, uşor ai o problemă. Aici vorbim despre jucători care nu joacă", a declarat Panduru la OrangeSport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies