"A fost acolo, să fie antrenorul naționalei". Dezvăluiri din culisele negocierilor pentru postul de selecționer al României

edi iordanescu Echipa Nationala de Fotbal Romania selectioner romania Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 20:39
Data actualizarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 20:55

Edi Iordănescu a fost prezentat oficial ca selecționer al echipei naționale la începutul lunii ianuarie. Acesta semnat un contract cu FRF valabil până în 2024.

Acesta nu a fost prima opțiune pentru a prelua reprezenativă de fotbal, Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu și Ladislau Boloni fiind primele variante, care au refuzat rând pe rând postul de selecționer. 

Cu tehnicianul de la CFR Cluj nu s-a ajuns la o înțelegere din cauza problemelor financiare, iar mai multe dezvăluiri din interiorul negocierilor au fost dezvăluite și de Ioan Becali. 

"Dan Petrescu a fost acolo, să fie antrenorul echipei naţionale. Patronul clubului CFR Cluj nu a fost de acord să îl lase decât cu clauza pe care Dan Petrescu trebuia s-o plătească.

Câteva sute de mii de euro, bani buni şi mulţi pentru fotbalul românesc. La noi, bugetul (n.r. – FRF) nu s-a salvat prin calificări la Mondiale şi Europene", a declarat Ioan Becali pentru as.ro.

Declarațiile lui Răzvan Burleanu la numirea lui Edi Iordănescu

"Suntem aici în fața dumneavoastră să-l prezentăm pe noul selecționer al naționalei. Elementele principale care au contat în această decizie au fost disponibilitatea și dorința de a reuși. La acestea se adaugă și experiența de antrenor, spiritul său analitic, cunoașterea la zi a fotbalului românesc dar și un avantaj, că a lucrat aproape cu toți jucătorii pe care îi avem astăzi la nivel de echipă națională.

Este un antrenor tânăr, dar cu o experiență foarte mare la nivelul Ligii 1. În ceea ce privește contractul, se întinde pe următoarele două campanii de calificare. Un contract care ne-am dori să se întindă pe următorii doi ani și jumătate", a spus Răzvan Burleanu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!