Basarab Panduru Echipa Nationala edi iordanescu Romania Nationala

Basarab Panduru, observație pentru Edi Iordănescu la echipa națională: „Am spus-o de 100 de ori, dar o mai spun o dată!” 

Basarab Panduru este de părere că echipa națională ar trebui să renunțe la clasicul sistem 4-3-3, ci să opteze pentru o formulă mai pragmatică. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 10:24
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 10:24

Pentru al doilea meci de verificare, după eșecul cu Slovenia, 1-2, România s-a deplasat la Chișinău, pentru a juca împotriva Republicii Moldova. Partidă în care tricolorii nu au avut nicio emoție și au câștigat cu un categoric 5-0.

Basarab Panduru, observație tactică pentru Edward Iordănescu 

Basarab Panduru (52 ani) consideră că echipa națională ar trebui să renunțe la sistemul 4-3-3 și să opteze pentru o formulă de joc mai pragmatică. Mai mult, fostul internațional român îi reamintește lui Edward Iordănescu (44 ani) faptul că națiunile mai slab valorice nu sunt adeptele unui sistem care neglijează faza defensivă. 

„De la Campionatul ăsta trebuie să înţelegem un lucru şi o spun, cred, pentru ultima dată. Trebuie să schimbăm de la naţională 4-3-3-ul ăla, pentru că nu ai ce să cauţi la o naţională cu 4-3-3.

Am spus-o de 100 de ori, dar o mai spun o dată. Trebuie să învăţăm să ne uităm la echipe care sunt ca noi ce sisteme joacă. Dacă vedem vreunii că joacă 4-3-3, îi mănânc pe ăia.

Ori joacă 3-4-3, ori 3-5-2, ori 4-4-2, băi, ceva ca să nu ia gol în primul rând. 4-3-3 e un sistem în care iei gol. Dacă poţi să dai cinci goluri, e ok, e foarte bine.

Nu putem să mergem cu sitemul ăsta, după părerea mea, în continuare, nu avem cum, suntem pierzători. Trebuie să nu luăm gol, ăsta e primul lucru la naţională.

Noi nu suntem o naţională care să îşi permită să ia un gol pentru că dă trei, patru sau cinci goluri. Noi dacă dăm unul, şi ăla din întâmplare. Atunci ce trebuie să facem?

Dacă nu vrem un 'iegal' măcar să facem. Măcar să facem vreun 'iegal', vreun 0-0. Dacă luăm gol timpul, nu avem cum să facem”, a declarat Basarab Panduru la Orange Sport.

Rezumat Moldova - România 0-5 

Modifică setările cookies