Explicația care nu va fi pe placul lui Gică Hagi! Emil Săndoi a spus motivul pentru care Adrian Mazilu nu a jucat mai mult la U21 

Emil Sandoi Adrian Mazilu Romania U21 Nationala U21
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 08:51
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 08:55

Naționala de tineret a României a fost eliminată de la Campionatul European U21, organizat la noi în țară și în Georgia. 

Tricolorii mici nu au câștigat niciunul dintre cele trei meciuri pe care le-au disputat și mai mult decât atât nu au reușit să marcheze niciun gol. Criticile au apărut chiar după primul meci, duelul pierdut cu Spania fără drept de apel, scor 0-3, iar selecționerul a fost „ținta” lor. 

Emil Săndoi a fost dur criticat și la finalul fazei grupelor, după remiza cu Croația U21, scor 0-0, iar unul dintre motive a fost faptul că nu i-a folosit mai mult pe tinerii jucători de la Farul care au impresionat în acest sezon, Borza și Mazilu. În cazul celui din urmă, acesta a prins câte 19, respectiv 17 minute în două meciuri disputate la EURO U21. 

Răspunsul lui Emil Săndoi în cazul situației lui Adrian Mazilu 

Selecționerul de la tineret a vorbit despre criticile primite, iar în cazul lui Adrian Mazilu a oferit explicații, vorbind la modul general. Antrenorul a precizat că există o problemă de ordin fizic în rândul fotbaliștilor români, motiv pentru care nu au reușit să facă față celorlalte echipe. 

„Mazilu, dacă nu mă înșel, a intrat 20 și ceva de minute la meciul cu Spania, iar la ultimul joc a intrat 15 minute. Cu riscul de a mă repeta, jucătorul român are niște probleme de termen fizic la anumite dueluri.

Pe Borza și pe Mazilu, la ultima acțiune, eu i-am lăsat să se ducă la selecționata U19. Ei sunt doi jucători din 2005, noi am întâlnit Spania, care a avut 7 jucători născuți 2000, doi jucători 2001 și un singur jucător 2001, care a fost schimbat cu un 2000. A fost o diferență de forță, experiență și de maturitate. Vă spun sincer, din propria mea experiență, este o diferență între jucătorii români și cei din alte țări.

Nu știu ce s-ar fi putut întâmpla. Ișfan, în dueluri directe, are forță și viteză. Ca să fiu sincer, nu prea s-au văzut la acest turneu. Ișfan, cât a jucat la noi, să știți că a avut constant o evoluție bună. A fost un jucător care a dat totul, nu cred că a fost o alegere proastă pentru că în mai multe momente a demonstrat că a putut să aibă câștig de cauză indiferent de adversar. Nu pot să spun că a făcut cineva un turneu bun, inclusiv eu. Soluțiile pe care eu le-am avut la dispoziție nu au fost multe”, a declarat Emil Săndoi la Digi Sport. 

Gică Hagi i-a setat prețul lui Adrian Mazilu! Trei cluburi de top sunt interesate de „perla” campioanei

„Perla” lui Gică Hagi a impresionat peste măsură în sezonul 2022/23 al Superligii României, care i-a adus și titlul Farului Constanța. Cotat la 1,3 milioane de euro, Adrian Mazilu s-ar putea despărți de campioana în această perioadă de mercato.

Potrivit PlaySport, Gică Hagi cere pentru serviciile lui Adrian Mazilu nu mai puțin de șapte milioane de euro. Aceeași sursă a mai menționat că AS Roma, Fiorentina și Bologna sunt interesate de puștiul de doar 17 ani al „Regelui”.

Cele trei supercluburi din primul eșalon al Italiei și-au trimis, precizează sursa de mai sus, scouterii la meciurile reprezentativei under-19 a României de la Campionatul European U19 organizat în țara noastră și în Georgia.

La Farul Constanța, Adrian Mazilu a bifat 20 de apariții, a reușit să marcheze șapte goluri și să paseze decisiv într-o situație, în aproximativ 1000 de minute petrecute în echipamentul dobrogenilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!