Ioan Becali, reacție dură după EURO U21: "Săndoi e cel mai slab antrenor, așa mi-au zis! Ori îi bagi, ori nu-i chemi"

ioan becali Emil Sandoi EURO U21 Romania U21 Nationala U21
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 18:22
Data actualizarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 18:20

Fostul agent FIFA Ioan Becali, în prezent consilier la firma Becali Holding, a avut o reacție dură după prestația naționalei României la Campionatul European de tineret.

România U21 a avut o prestație dezamăgitoare la EURO U21. Tricolorii lui Emil Săndoi au pierdut primele două meciuri, cu Spania (0-3) și Ucraina (0-1), iar în ultimul joc, unul fără miză, au remizat contra Croației, scor 0-0.

Ioan Becali, reacție dură după ce România U21 a fost eliminată de la Campionatul European de tineret

Ioan Becali susține că a adus o mulțime de directori sportivi și scouteri din Europa la meciurile naționalei de tineret, însă aceștia nu au putut remarca prea mulți jucători.

Fostul impresar FIFA îl critică pe Emil Săndoi pentru că nu a mizat mai mult pe tinerii Andrei Borza și Adrian Mazilu și dezvăluie remarca făcută de un invitat la adresa selecționerului naționalei U21.

"Ce să mai spun? Am avut invitați directori sportivi și scouteri din toate țările Europei, începând cu Manchester City, Southampton, continuând cu Arsenal, mergem în Franța, Dijon, Marseille, Monaco, în Italia, Juventus, Genoa, Bologna, până și din Turcia am avut. 12 locuri la lojă, masă de prânz, masă de seară, echipaje, asta a fost o muncă foarte mare a firmei, a băieților, care au făcut risipă de energie cu mesaje de mulțumiri din partea tuturor. Cluburile nu au mai putut să ofere invitații pentru ei, așa că ne-am ocupat noi. 

Deziluzia a fost mare prin prisma rezultatelor avute, dar s-a dovedit încă o dată că suntem puțin departe de fotbalul mare. Se vede din duelurile fizice, din ce știm să facem, din ce antrenori avem. Un antrenor care, dacă îmi aduc aminte și Halagian, care se apăra pe timpuri să nu piardă, și Dan Petrescu, care spunea că 0-0 pentru el e ca o victorie, dar în acești doi oameni, cel puțin, măcar știau să se apere. Noi nici măcar să ne apărăm nu am știut.

Mi-a zis cineva: 'aveți cel mai slab antrenor pe care l-am văzut noi în ultimii ani'. Îmi pare rău de Emil Săndoi, îmi pare rău că e băiat cuminte sau aparent băiat respectuos, cel puțin, dar, băi, frate, dacă tu convoci doi jucători, jucători de 17 ani la echipa națională, ori îi bagi, ori nu îi convoci. 

E adevărat, a început cu Borza, a avut poate cel mai bun atacant, cel mai bun număr 10 din turneu, toate acțiunile s-au jucat pe partea lui, săracul. După, când vezi că toate acțiunile sunt acolo, nu tragi un mijlocaș? El a tras extremele să dubleze fundașii. Păi, Octavian Popescu se retrăgea săracul, că i-a spus antrenorul să dubleze, dar ca să dublezi înseamnă să și ataci adversarul ca să îi iei mingea, nu să stai ca un manechin. Copilul a fost sufocat cu atacurile spaniolilor. 

Problema e mai departe, în al doilea meci îl bagi 10-15 minute, să nu îi arăți că l-ai pedepsit. Dacă îmi amintesc, în 1998, Pițurcă îl cheamă la națională pe un jucător cu 3-4 ani mai mic decât ceilalți, îl chema Lincar. Toată lumea, era un turneu final unde eram calificați, în tribune erau scouteri, nu glumă, precum Mourinho. Am jucat bine cu Olanda, am avut ocazii să deschidem scorul, generația lui Florentin Petre, Lincar pierde o minge copilărească, dau ei gol și pierdem meciul. Lincar a jucat toate meciurile următoare, indiferent că a greșit sau nu. Sunt copii care la 17 ani, comportându-te cum s-a comportat Săndoi cu acest copil, își pot pierde încrederea, cumpătul pe mai departe", a spus Ioan Becali, la Digisport.

România U21, la Campionatul European de tineret

  • România - Spania 0-3
  • România - Ucraina 0-1
  • Croația - România 0-0

Clasamentul final al grupei

  • 1. Spania - 7p
  • 2. Ucraina - 7p
  • 3. Croația - 1p
  • 4. România - 1p
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!