E atat de puternica incat a luat FOC la Top Gear! BOLIDUL imposibil de condus fabricat in Danemarca. FOTO

Autor: Sport.ro
Luni 17 Februarie 2014, 18:36

	E atat de puternica incat a luat FOC la Top Gear! BOLIDUL imposibil de condus fabricat in Danemarca. FOTO

►Drumul spre Torino incepe joi, ora 20:00, Dnepr – Tottenham in direct Sport.ro si Voyo.ro!

Super masini din intreaga lume isi doresc un test la Top Gear, cea mai urmarita emisiune auto din lume. Problemele apar insa pe parcurs si totul se poate intoarce importiva companiilor auto, daca masinile lor nu sunt pregatite pentru testele de forta si viteza la care sunt supuse in timpul emisiunii de la BBC. 

Asa a patit recent o companie noua din Danemarca, producatoare a super bolidului Zenvo ST1. Masina danezilor are ambitii mari. Are motor turbo si supraalimentat de 7 litri V8 ce scoate 1250 de cai putere. Zenvo atinge (teoretic) suta de kilometri in 3.0 secunde si are o viteza de top de 375 km/h. Dar testele Top Gear au aratat ca masina este imposibil de condus in starea actuala, desi danezii au scos-o deja la vanzare. Pretul e pe masura cifrelor de pe hartie: 1,1 milioane de euro, cam cat un Bugatti Veyron, masina care a demonstrat ca isi merita banii fiind cea mai rapida masina de serie din lume. 

Zenvo ST1 a fost testata de Top Gear, insa nu s-a ridicat deloc la inaltimea asteptarilor. In curbe era imposibil de manevrat si s-a defectat in mai multe randuri. Mai mult, Zenvo a luat foc dupa o serie de accelerari puternice pe circuitul de test din Anglia. In plus, masina a obtinut un timp extrem de slab, sub masini "pamantene" precum Ford Focus ST sau BMW M3. 

EMA a aprobat folosirea vaccinului de la Moderna pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani
BRAT
Modifică setările cookies