Masini

ADIO SMS-uri la volan! Americanii inventeaza radarul anti-TELEFON. Cum functioneaza:

SUA a declarat razboi soferilor care folosesc telefonul mobil la volan. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Ianuarie 2015, 18:01
Data actualizarii: Luni 19 Ianuarie 2015, 18:07

Autoritatile americane lucreaza la un radar nou, capabil sa detecteze soferii care folosesc telefonul in timp ce conduc. Mai multe state lucreaza deja la legi noi care sa le permita sa foloseasca acest radar, produs de compania ComSonics din Virginia.

Mai mult, statul Montana se pregateste sa interzica complet folosirea oricarui gadget sau al telefonului mobil la volan, chiar si cu hands free, atat in timpul mersului pe sosea, cat si atunci cand sta la semnul de stop sau la culoarea rosie a semaforului.

Proiectul companiei ComSonics este destul de controversat. Radarul vizeaza initial SMS-urile trimise de soferi in timpul mersului, cea mai periculoasa activitate pentru soferi, cauza a multor accidente.

Softul ComSonics trebuie sa analizeze in timp real informatiile transmise de telefoanele din masini si sa le spuna politistilor daca un SMS a fost trimis de sofer, sau de un pasager. E o problema complicata care atinge si dreptul la intimitate, o problema din ce in ce mai delicata in SUA.

47% dintre tinerii americani scriu mesaje la volan, reiese dintr-un studiu realizat de American Automobile Association.

40% dintre americani au recunoscut ca s-au aflat intr-o masina in care soferul a folosit telefonul in timp ce conducea, reiese dintr-un alt studiu.

Potrivit Insurance Institute for Highway Safety, 11 adolescenti mor in ficare zi in SUA din cauza folosirii telefonului mobil la volan!

Folosirea mobilului la volan a devenit principala cauza de accidente in intreaga lume. Sunt mai multe campanii de prevenire in intreaga lume, unele din ele socante! Violkswagen a facut chiar un experiment unic intr-un cinematograf pentru a le atrage atentia tinerilor. 

Modifică setările cookies